Οι πληροφορίες της Cyprus Confidential και οι πολιτογραφήσεις στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Oι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα στη Βουλή για τις έρευνες για πολιτογραφήσεις, η τοποθέτηση της υπουργού Δικαιοσύνης για οργάνωση εγκλημάτων μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές και οι νέες πληροφορίες σε σχέση με την έρευνα Cyprus Confidential, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης οι εξελίξεις με τη Chevron, ο έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία για τις απολαβές του Νίκου Χριστοδουλίδη κατά την περίοδο 2013-2018 , η συμφωνία με Χαμάς για απελευθέρωση όμηρων και η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Το Προεδρικό καθυστέρησε την έρευνα» και γράφει ότι καθυστερημένα διαβιβάστηκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία στοιχεία για τις απολαβές του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη την περίοδο 2013-2018, και ότι εντός ημερών το προκαταρκτικό πόρισμα θα είναι έτοιμο.

Αλλού αναφέρει ότι ψηφίστηκε συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα των ωραρίων των καταστημάτων και τη συζήτηση στη Βουλή.

«Από αναβολή σε αναβολή για να μπορέσουν να τα βρούνε» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι Κυπριακή Δημοκρατία και Chevron θέλουν να σώσουν τη συμφωνία για το κοίτασμα “Αφροδίτη” κα παρατείνουν τη διαπραγμάτευση. Αλλού γράφει ότι αστυνομικοί αντιδρούν στο υφιστάμενο dress code.

Ο «Π» προβάλλει επίσης τις δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεις για εγκλήματα που οργανώθηκαν μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές.

Κάτω από τον τίτλο «Ήξεραν όλοι και σιωπούσαν» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι αρχές γνώριζαν εδώ και μήνες για τον ολιγάρχη Αλεξέι Μορντάσοφ και αδράνησαν έως ότου αποκαλύφθηκαν οι συναλλαγές μέσω της έρευνας Cyprus Confidential.

Αλλού αναφέρεται σε υγειονομική τραγωδία στη Γάζα. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι ο ΟΑΥ θα καλύπτει πλέον τα έξοδα μετάβασης συνοδών ασθενών στο εξωτερικό.

«Νίβει τα χέρια του ο Γ. Εισαγγελέας για τις υποθέσεις διαφθοράς που χρονίζουν» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» προβάλλοντας τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, χθες στη Βουλή για τις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς.

Αλλού προβάλλει την παρέμβαση του ΓΓ ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επιστολή, για τα δημόσια νοσηλευτήρια. Η «Χ» γράφει εξάλλου για αλληλοεπίρριψη ευθυνών για τον Ακάμα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος από τις φυλακές» και αναφέρεται στις δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή για την οργάνωση εγκλημάτων από τις Κεντρικές Φυλακές. Αλλού γράφει για τις τιμές των διαμερισμάτων στο κατεχόμενο Τρίκωμο. Προβάλλει επίσης τα τεκταινόμενα σε ό,τι αφορά στον Ακάμα.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Κέρδη πέραν του 1 δις για τις τράπεζες» και γράφει ότι οι τράπεζες αναμένεται να καταγράψουν ρεκόρ δεκαετίας φέτος και πως θα επενδύσουν στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αλλού αναφέρεται σε επενδύσεις εκατομμυρίων για νέα mall στη Λεμεσό. Επίσης γράφει ότι η ΕΕ χάνει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Cyprus Confidentials: Ξένοι εμπειρογνώμονες σε θέματα παραβίασης κυρώσεων θα ενισχύσουν τις έρευνες της κυπριακής κυβέρνησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: