Η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις προσπάθειες για παράταση της εκεχειρίας: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ την ιδιαίτερη προστασία των αμάχων

FILE PHOTO US National Security Council Coordinator for Strategic Communications John Kirby speaks at the White House Press Briefing in Washington, DC, USA, EPA, Ken Cedeno / POOL




Η Ουάσιγκτον εντείνει τις προσπάθειες ώστε να παραταθεί η παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και ζητεί από το Ισραήλ ιδιαίτερη προστασία για τον άμαχο πληθυμό

Αναλυτικά 

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα “την τρομοκρατική επίθεση” – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς – που προκάλεσε τον θάνατο “τουλάχιστον τριών ανθρώπων” στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

“Καταδικάζουμε ασφαλώς αυτή την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε, αυτή την απεχθή βία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η επίθεση αυτή συνιστά “ένα νέο δείγμα της απειλής που αντιπροσωπεύει η Χαμάς για τον ισραηλινό λαό και το ισραηλινό κράτος”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες με το Κατάρ και την Αίγυπτο προκειμένου να παραταθεί η ανθρωπιστική παύση στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν τόνισε απόψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ ότι κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πως, προτού ο ισραηλινός στρατός αρχίσει τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρέπει να λάβει μέτρα για την προστασία των αμάχων. Συμπλήρωσε πως η ισραηλινή κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη αυτή.

Το Ισραήλ «διαθέτει έναν από τους πιο προηγμένους στρατούς σε όλον τον κόσμο. Είναι ικανός να εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσωπεύει η Χαμάς», χωρίς να βλάψει αθώους – στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό –, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα

Στη Ραμάλα ο Άντονι Μπλίνκεν για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: