Η διαφθορά είναι όχημα εκβιασμού των πολιτικών των χωρών, οι οποίες έχουν ανοιχτά θέματα, όπως π.χ. στο Αιγαίο και στην Κύπρο: Αθήνα και Λευκωσία να κτυπήσουν το “φαινόμενο”… (video)

FILE PHOTO: Ο Παρθενώνας διακρίνεται μέσα από το Μουσείο της Ακρόπολης. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Για να επιμένεις στη διαφθορά, μού έγραψε φίλος καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, εν μέσω κολάσεως στη Μέση Ανατολή και άλλων πιο σοβαρών προβλημάτων, και να επανέρχεσαι σημαίνει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Θα παραμείνω λοιπόν στο θέμα της διαφθοράς, χωρίς να αγνοώ τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας, ούτε τις εξαλλοσύνες του αδίστακτου Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος παίζει ένα φρικτά βρώμικο παιγνίδι εναντίον και της Αμερικής και ειλικρινά -μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ- αδυνατώ να δώσω μία απάντηση:

Γιατί αυτή η επιμονή στο λάθος; Γιατί να μην τιμωρούν τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας για την αντιδυτική, φιλορωσική και αντισιωνιστική πολιτική του; Και δεν θέτουμε εμείς τις ερωτήσεις, όσοι δηλαδή ερχόμαστε από την Κύπρο και την Ελλάδα.

  • Οι πιο γνωστοί αναλυτές στην Αμερική, οι πιο σημαντικοί νομοθέτες είναι έξω φρενών. Εκδίδουν ανακοινώσεις καταδίκης, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κωφεύει. Και συνάμα προκαλεί τα αισθήματα των δημοκρατικών πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Οι πάντες πιστεύουν ότι όταν ξεκινήσει η ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, με τη συμμετοχή μισού εκατομμυρίου στρατιωτών, ο Ερντογάν θα δείξει τον χειρότερο εαυτό του. Γι’ αυτό η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να είναι έτοιμες, μήπως η οργή του επηρεάσει και τις δύο χώρες.

Η αλήθεια είναι ότι με την Ελλάδα παραμένει προσεκτικός, διότι ακόμα εξυπηρετεί τα σχέδια του η πορεία προς τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αλλά για την Κύπρο άλλα σχεδιάζει. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ήταν σήμερα η Κύπρος εάν ο κυπριακός λαός δεν έλεγε ΟΧΙ στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν ή αν είχε επιβληθεί η απαράδεκτη διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Και συμφωνώ με τον Άριστο Μιχαηλίδη.

Η ΔΔΟ δεν ήταν «το μόνο αντίδοτο στη διχοτόμηση και τη λύση των δύο». Η Διζωνική παραμένει η μεγάλη απειλή πάνω από την Κύπρο και είναι ο δρόμος για την τουρκοποίηση της.

  • Επανερχόμενος στη διαφθορά, καθώς μείναμε λίγοι να την παλεύουμε, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το απαράδεκτο αυτό «φαινόμενο» έχει σαρώσει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Και οι ξένοι δεν είναι χαζοί, ιδιαίτερα οι Βρετανοί που έχουν βάλει στο «τσεπάκι» τους πολλούς «εκπροσώπους» του διεφθαρμένου συστήματος.

Η διαφθορά είναι όχημα εκβιασμού όσων βάζουν το δάκτυλο στο μέλι. Και θα χρησιμοποιηθεί ξανά αν ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιμένει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντανά, στη βάση της φιλοτουρκικής διευθέτησης της ΔΔΟ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είναι διεφθαρμένος και θα εκβιαστεί. Και εννοώ να είναι «πιασμένος». Αυτό ΔΕΝ συμβαίνει. Όμως, θα μπορούσε η διαφθορά να χρησιμοποιηθεί εναντίον άλλων πολιτικών, για να υποστηρίξουν το έκτρωμα της ΔΔΟ και να σχηματίσουν πλειοψηφίες εναντίον όσων θα καλούσαν τον λαό, να μην δεχθεί το νέο «σχέδιο λύσης».

Η διαφθορά είναι το χειρότερο «φαινόμενο» σε μία Δημοκρατία. Είναι μία ασφαλής οδός για να πραγματοποιήσουν, όσοι ξένοι επιμένουν, το ξεπούλημα της Κύπρου στους Τούρκους. Και πρωτίστως αναφέρομαι στους Βρετανούς, διότι οι Αμερικανοί δεν θα κάνουν ξανά το ίδιο λάθος.

Εδώ είμαστε και θα τα δούμε όλα να εκτυλίσσονται ενώπιον μας, εάν -επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε- ο Πρόεδρος της Κύπρου κάνει το ίδιο λάθος του μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου, όταν … προκαλούσε τον τότε Γενικό Γραμματέα, Κόφι Ανάν να τολμήσει να καλέσει συνομιλίες.

  • Οι διαπραγματεύσεις τότε, γνωρίζουμε που κατέληξαν… Το ίδιο φοβάμαι θα συμβεί και τώρα. Και παραμένει πάντα ελπίδα όλου του Ελληνισμού, ο κυπριακός λαός, για να πει ξανά το ΟΧΙ του στην παράδοση της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Ο λόγος για τον οποίο μου επιτέθηκε με Fake news ο δήμαρχος της Πάφου, ήταν η αντίδραση μου στην έωλη καταγγελία του ότι δύο Ελληνοκύπριοι πολιτικοί αρχηγοί ήταν διεφθαρμένοι. Η καταγγελία έπεσε σαν πραγματική («ατομική») βόμβα στο κυπριακό εσωτερικό μέτωπο.

Δεν αποδείχθηκε τίποτα και από τότε αρκετοί άνθρωποι δεν νομίζουν ότι δίνεται μεγάλη σημασία στα λεγόμενα του εν λόγω πολιτικού άνδρα. Οι πολίτες κρατούν μικρό καλάθι και είναι λογικό.

Ας κάνουμε μία υπόθεση: Ας δεχθούμε ότι ο δήμαρχος Πάφου έχει δίκιο και δύο πολιτικοί ηγέτες στην Κύπρο, είναι μπλεγμένοι σε υποθέσεις διαφθοράς. Για τους ξένους, και ειδικά τους Βρετανούς, η καταγγελία είναι ψωμοτύρι, είναι μάννα εξ ουρανού. Για τον απλούστατο λόγο ότι αν έχει δίκιο ο δήμαρχος της Πάφου και είναι διεφθαρμένοι, οι ίδιοι και τα κόμματα που διευθύνουν είναι αυτόματα υπό εκβιασμό.

Είναι, λοιπόν, τόσο απλά τα πράγματα. Αλλά την ίδια στιγμή είναι και πολύ σοβαρά. Εάν είχαν δόση αλήθειας οι καταγγελίες του δημάρχου, και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν διεφθαρμένοι, ο καθένας εύκολα καταλαβαίνει ότι θα αποτελούσαν στόχο των ξένων, και ειδικά των Βρετανών.

Ο ισχυρισμός του δημάρχου για εμένα, ότι δήθεν είχα στην κατοχή μου μετοχές του Mega Κύπρου, ήταν τόσο έωλος, όσο και η καταγγελία του για τους πολιτικούς αρχηγούς. Στην περίπτωση μου, πρόκειται για ένα καραμπινάτο ψέμα και με τον δήμαρχο θα τα πούμε ξανά στα δικαστήρια…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Όλα τα δημοσιεύματα για τη δικαστική διαμάχη μου με τον δήμαρχο Πάφου είναι ψευδέστατα. Όλα γραμμένα από οπαδούς της «όποιας λύσης» και από κλαμένα «ορφανά» του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Διότι ήταν και παραμένει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κατοχικής Τουρκίας, και του τότε …προοδευτικού, πανάθεμα τον, δήθεν προοδευτικού ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πολίτης υπέρ του Ερντογάν, ο οποίος ήταν πάντα αντιδυτικός, σφόδρα αντιαμερικανός, αντισημίτης και φυσικά ανθέλληνας. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει πάθει καμία μετάλλαξη. Ας μην δικαιολογούνται. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα πεθάνει. Μισέλληνας…

Όπως έγραψα και την περασμένη Κυριακή όλα τα δημοσιεύματα είναι απλά fake, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν φοβάμαι κανένα Πετρίδη, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ συνάντησα ποτέ στη Νέα Υόρκη. Δεν φοβάμαι τον «συγγραφέα», που έσκισε τα βιβλία του και εργαζόταν για το κράτος και ταυτόχρονα το έπαιζε και …δημοσιογράφος.

Και βεβαίως δεν φοβάμαι τον ηττημένο Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο περιμένω σε όποιο δικαστήριο θέλει να μιλήσουμε και για τα λεωφορεία. Όταν ο δήμαρχος Πάφου, που δείχνει να αθετεί πλέον τις συμφωνίες του, δέχθηκε να αποσύρει την ψευδή ανάρτησή του στο facebook, συμφώνησα να αποσύρω την μήνυση εναντίον του. Με τα νέα δεδομένα, θα συναντηθούμε ξανά στα δικαστήρια.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Σήμερα δεν έχουμε σχόλιο για την κ. Αννίτα Δημητρίου από σεβασμό στους ήρωες των Τρούλλων. Την άλλη εβδομάδα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ, μία ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Το γνωρίζω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά ΔΕΝ πρέπει να σιωπούμε, ΔΕΝ πρέπει να ξεχνούμε. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπεριφέρεται με τρόπο, που περιπαίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Μου κάνει εντύπωση ότι ούτε τα κυπριακά κόμματα επιθυμούν να αγγίζουμε αυτά τα θέματα. Γιατί; Με όλο το σεβασμό κ. Χριστοδουλίδη, αλλά δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα:

Να μην δίνετε στη δημοσιότητα τα πορίσματα για τα απαράδεκτα επεισόδια στη Χλώρακα της Πάφου και της Λεμεσού. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι καλύπτετε κάποιους.

ΑΚΟΜΑ: Πως είναι δυνατόν να παραμένουν στα ίδια γραφεία η υπουργός Υγείας και η γενική διευθύντρια όταν έγιναν τόσες καταγγελίες; Γιατί η κ. Γιαννάκη δεν υποβάλλει μηνύσεις σε όσους την διέσυραν;

Θα επανέλθουμε φυσικά…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Αμερικανοί σε πορεία «αυτοκτονίας»: Αρνούνται να καταδικάσουν τις αντισημιτικές και αντιδυτικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν (δείτε το video με τον απίστευτο διάλογο)!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: