Οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων έφεραν μπλεξίματα στον Ρονάλντο: Μαζικές μηνύσεις από επενδυτές που θεωρούν ότι «τους κορόιδεψε»

FILE PHOTO: Cristiano Ronaldo (C) of Riyadh XI looks on near Lionel Messi (R) of PSG as referee Abdulrahman Al-Jassim (L) gestures during the friendly soccer match between the Riyadh XI and Paris Saint-Germain, in Riyadh, Saudi Arabia, 19 January 2023. EPA/STR




Ομαδική μήνυση κατατέθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο από επενδυτές λόγω της προώθησης της εταιρίας Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι το promotion του CR7 στην εν λόγω εταιρία τους οδήγησε σε ζημιογόνες επενδύσεις και του ζητάνε αποζημίωση «ποσού που υπερβαίνει» το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Τον Νοέμβριο του 2022, η Binance ανακοίνωσε την πρώτη της collection «CR7» με μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFTs) σε συνεργασία με τον Ρονάλντο, η οποία σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή θα αντάμοιβε τους θαυμαστές «για όλα τα χρόνια υποστήριξης».

Τα NFT είναι εικονικά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν, αλλά είναι άϋλα, δηλαδή υπάρχουν μόνο ψηφιακά. Σε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πορτογάλος είχε πει στους επίδοξους επενδυτές «θα αλλάξουμε το παιχνίδι NFT και θα πάμε το ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο».

Το φθηνότερο NFT από τη συλλογή είχε τιμή 77 δολάρια όταν κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 αλλά ένα χρόνο αργότερο η τιμή του έχει πέσει περίπου στο 1 δολάριο.

Με πληροφορίες από Gazetta

Νέα εποχή για τους Ντάλας Μάβερικς: Από τον δισεκατομμυριούχο Μαρκ Κιούμπαν στα χέρια της «αυτοκράτειρας» των καζίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: