Η Χίλαρι Κλίντον παρομοιάζει τον Τραμπ με τον Χίτλερ και προειδοποιεί: Θα είναι το τέλος της δημοκρατίας αν επανεκλεγεί

FILE PHOTO: Η πρώην Πρωτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. EPA, BERIT ROALD NORWAY OUT




Η Χίλαρι Κλίντον παρομοίασε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ απηύθυνε σαφή προειδοποίηση για τους κινδύνους μιας δεύτερης προεδρίας Τραμπ.

«Ο Τραμπ ξανά στον Λευκό Οίκο», είπε η Κλίντον κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στην ημερήσια εκπομπή του ABC «The View», «θα ήταν το τέλος της χώρας μας όπως τη γνωρίζουμε, και δεν το λέω επιπλόλαια».

Η πρώην Πρώτη κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών είπε :

«Κι ο Χίτλερ εξελέγη  κανονικά. Ξαφνικά κάποιος με αυτές τις τάσεις, δικτατορικές, αυταρχικές τάσεις, μπορεί να πει,  «εντάξει, τελειώνουμε,  θα ρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή». Και συνήθως [στο παρελθόν] δεν κοινοποιούνταν κάτι τέτοιο. Ο Τραμπ μας λέει τι σκοπεύει να κάνει».

Τα σχόλια της Κλίντον ήρθαν μέρες μετά από δημοσίευμα της Washington Post που περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Τραμπ συζητά να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διερευνήσει πολιτικούς αντιπάλους και πρώην συμμάχους που του άσκησαν κριτική σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Συζητά επίσης την επίκληση του νόμου περί εξέγερσης την πρώτη ημέρα της θητείας του, κάτι που θα του  επέτρεπε να χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό στο εσωτερικό για να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες και τις διαφωνίες, κάτι για το οποίο μιλούσαν οι στρατιωτικοί ηγέτες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Δημοσκόπηση των New York Times/Siena που δημοσιεύτηκε την Κυριακή δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν σε πολλές βασικές πολιτείες.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις , οι οποίες πρόκειται να δικαστούν τον επόμενο χρόνο. Η κατάκτηση της προεδρίας θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη ευκαιρία του Τραμπ να αποφύγει τις διώξεις. Και η δημοσκόπηση δείχνει ότι πολλοί ψηφοφόροι που ερωτήθηκαν θα επέστρεφαν στον Μπάιντεν εάν ο Τραμπ καταδικαστεί.

Αλλά η Κλίντον έδωσε μια σαφή προειδοποίηση.

«Ο Τραμπ μας λέει τι σκοπεύει να κάνει», είπε η Κλίντον στο The View. «Πάρτε τα λόγια του στα σοβαρά».

Με πληροφορίες από The Guardian

Τετράωρες παύσεις πυρός στη βόρεια Γάζα για να διαφύγουν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: