Γυναίκα κατηγορεί τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης ότι της επιτέθηκε το 1983: Καταγγελία σε βάρος του Ερικ Ανταμς για σεξουαλική κακοποίηση

New York City Mayor Eric Adams (C) during a weekly press conference at City Hall in New York, New York, USA, 14 November 2023. EPA, JUSTIN LANE




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eρικ Aνταμς κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια γυναίκα το 1993, σύμφωνα με κλήτευση που κατατέθηκε την Τετάρτη.

Η τρισέλιδη αγωγή δεν περιέχει λεπτομέρειες της φερόμενης επίθεσης, αλλά κατονομάζει ως κατηγορούμενους τον Ανταμς, το γραφείο διαμετακόμισης του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης και την Eνωση Φρουρών του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης.

“Η ενάγουσα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον εναγόμενο Ερικ Ανταμς στη Νέα Υόρκη, το 1993, ενώ και οι δύο εργάζονταν για την πόλη της Νέας Υόρκης”, αναφέρεται στην κλήτευση.

Με την καταγγελία ζητείται δίκη και αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας στο Μανχάταν. Ο δικηγόρος της γυναίκας δεν απάντησε αμέσως σε ηλεκτρονικό αίτημα για σχολιασμό την Πέμπτη.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του δημαρχείου δήλωσε:

“Ο δήμαρχος δεν γνωρίζει ποιο είναι αυτό το πρόσωπο. Αν έχουν συναντηθεί ποτέ, δεν το θυμάται. Ομως δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να βλάψει σωματικά ένα άλλο άτομο και αρνείται κατηγορηματικά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό”.

Ο Ανταμς, ήταν αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος έφτασε στον βαθμό του διοικητή πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Διετέλεσε γερουσιαστής της πολιτείας και πρόεδρος του Μπρούκλιν πριν γίνει δήμαρχος.

Η κλήτευση κατατέθηκε στο πλαίσιο του Adult Survivors Act, ενός ειδικού νόμου της Νέας Υόρκης που έχει ανοίξει τον δρόμο για ένα κύμα αγωγών εναντίον διάσημων ανδρών που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο νόμος έχει οδηγήσει σε περισσότερες από 2.500 αγωγές, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του μεγιστάνα της χιπ χοπ Σον “Ντίντι” Κομπς και του κωμικού και ηθοποιού Ράσελ Μπραντ.

Η κατάθεση έρχεται την ώρα που ο Ανταμς βρίσκεται υπό το βάρος μιας έρευνας του FBI για την προεκλογική του εκστρατεία το 2021, η οποία ώθησε τους πράκτορες να κατασχέσουν τα τηλέφωνά του και να εισβάλουν στο σπίτι του κύριου χρηματοδότη της εκστρατείας του.

Πηγή: «Associated Press» μέσω του Εθνικού Κήρυκα

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαριστεί τον αλ Σίσι για τη διαμεσολάβηση στην εκεχειρία: Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι εκατοντάδες φορτηγά με βοήθεια θα φθάσουν σύντομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: