Ο Τζο Μπάιντεν ευχαριστεί τον αλ Σίσι για τη διαμεσολάβηση στην εκεχειρία: Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι εκατοντάδες φορτηγά με βοήθεια θα φθάσουν σύντομα

epa10988002 US President Joe Biden (C), along with Secretary of State Antony Blinken (4-L), Attorney General Merrick Garland (3-R) and other administration officials, outlines efforts to counter the flow of fentanyl into the United States during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, DC, USA, 21 November 2023. EPA, SHAWN THEW POOL




Ο Λευκός Οίκος ελπίζει πως αρκετές εκατοντάδες ακόμη φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα θα φθάσουν στη Γάζα μέσα στις επόμενες ημέρες, μεσούσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Παράλληλα στο Κάιρο, η αιγυπτιακή προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος ‘Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο οποίο ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σίσι για τον ρόλο της Αιγύπτου στην κοινή διαμεσολάβηση που οδήγησε στην επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

  • Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ συζήτησε για την εκεχειρία και τη βοήθεια στη Γάζα με τον Άντονι Μπίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Τετάρτης από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για να συζητήσουν για τη συμφωνηθείσα εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

“Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για να σταματήσει η επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στη Γάζα και τα περίχωρά της, και να τηρηθεί οποιαδήποτε συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός. Επιπλέον συζήτησαν για τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ώστε να αποτραπεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης”, μετέδωσε το SPA.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας “τόνισε την κατηγορηματική απόρριψη από το βασίλειο του αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας, καθώς και ότι είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να κινηθεί σοβαρά και αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει όλες τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και τις επανειλημμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου” από το Ισραήλ, σύμφωνα με το SPA.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κάιρο, Egypt

Ξαφνικά πρόβλημα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς; Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν: Ούτε ανακωχή, ούτε απελευθέρωση ομήρων πριν από την Παρασκευή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: