Γιατί η ελίτ των Αθηνών έπεσε από τα… σύννεφα με την άθλια συμπεριφορά των Βρετανών: Γιατί ξεχνούν ότι είναι οι στυγνοί δολοφόνοι του Γρηγόρη Αυξεντίου και των άλλων ηρώων της ΕΟΚΑ

epa10999006 Visitors look at the Parthenon Marbles, at the British Museum in London, Britain, 28 November 2023. EPA, ANDY RAIN




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στον απαράδεκτο, στον πανάθλιο ρόλο που έχει παίξει η Αγγλία -συνεχίζει μέχρι και σήμερα- εναντίον της Κυπριακή Δημοκρατίας και των Ελλήνων της Μεγαλονήσου.

Πέραν της δολοφονικής στάσης της αλήστου μνήμης Βρετανικής Αυτοκρατορίας εναντίον της Κύπρου, οι Εγγλέζοι επιμένουν και σήμερα να υποστηρίζουν παθιασμένα την κατοχική Τουρκία εναντίον της συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δεν θα βρεθεί κανένας στην Αθήνα ή τη Λευκωσία για να ανακαλύψει έστω και μία θετική ενέργεια των Βρετανών αναφορικά με την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι πάντα απέναντι μας, πριν ακόμα φύγουν ηττημένοι και ταπεινωμένοι από τη Μεγαλόνησο. Τότε τα παιδιά της ΕΟΚΑ, οι ήρωες του Εθνικο-Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59 νίκησαν τους Εγγλέζους, οι οποίοι έφυγαν αφήνοντας πίσω τους καταστροφή.

Η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε και στάθηκε στα πόδια της, αλλά πάντα, μα πάντα, αντιμετώπιζε τον υπόγειο πόλεμο της πρώην Αυτοκρατορίας. Ακόμα και σήμερα θέλουν να δουν να τεθεί η Κύπρος υπό την επιρροή της Τουρκίας, απλά επειδή μισούν οτιδήποτε το ελληνικό.

  • Δεν ήταν, λοιπόν, για εμάς έκπληξη η πανάθλια στάση του πρωθυπουργού της Βρετανίας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι, οι Βρετανοί δεν μισούν μόνο την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα. Το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα στοιχειώνει τις ελληνο-βρετανικές σχέσεις από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη ξεκίνησε τον όμορφο αγώνα της για την επιστροφή τους.

Το αίτημα είναι απόλυτα δίκαιο και καλώς έπραξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το έθεσε μέσα από τη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC (ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ). Μερικές από τις κουβέντες του Έλληνα Πρωθυπουργού, ήταν τόσο ισχυρές, αλλά και αληθινές που έβγαλαν τον Ρίσι Σούνακ από τα …ρούχα του.

Μερικοί … “δικαιολόγησαν” τη στάση του λόγω των εκλογών στη Βρετανία που θα μπορούσαν να διεξαχθούν ανά πάσα στιγμη. Είναι τόσο …επιτυχημένος ο άνθρωπος, που από τώρα θεωρείται ηττημένος, καθώς ακολουθεί, με τεράστια διαφορά, στις δημοσκοπήσεις τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τις εκλογές, τις οποίες φοβάται ότι θα χάσει, ο βασικός λόγος της “οργής” του. Ο υιός Ινδών μεταναστών, είναι μέρος του σκληρού πολιτικού και οικονομικού συστήματος της Βρετανίας, άρα έχει “ανδρωθεί” μαθαίνοντας ότι οι Έλληνες είναι εχθροί. Τόσο απλά…

Και καλά οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι σύμμαχοι της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ. Αλλά γιατί τόσο μίσος για την Ελλάδα. Οι Εγγλέζοι, κυριαρχούνται από άκρατο φιλοτουρκισμό και θα βρίσκονται πάντα απέναντι μας…

Τι δεν καταλαβαίνει η Ελίτ των Αθηνών, η οποία πέφτει μονίμως έξω στις προβλέψεις και στις νερόβραστες αναλύσεις της; Έπρεπε να προσβάλει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ο Σούνακ για να ξυπνήσουν; Ή πάλι θα ρίξουν τις ευθύνες στην Κύπρο και στους Έλληνες κατοίκους της. Όλα τα περιμένει κανείς από τα μέλη της Ελίτ, αρκετά εκ των οποίων ανήκουν στον κόσμο της διαφθοράς.

  • Δεν ισχυρίζονται, χωρίς κανένα στοιχείο, ότι η κακή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων οφείλεται στους Κύπριους, όπως λένε τους Έλληνες του νησιού; Όλοι μας το είπανε, με χειρότερο των πάντων, τον καθηγητή Χρήστο Ροζάκη.

Οπότε, δεν θα εκπλαγώ εάν επιρρίψουν τις ευθύνες ξανά στους Έλληνες της Κύπρου για την απρέπεια του Σούνακ εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Όμως, δεν έχουν έτσι τα πράγματα… Οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν ευθύνη για τις άνανδρες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.

Ούτε προκάλεσαν την οργή του Εγγλέζου πρωθυπουργού εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας. Τα πράγματα είναι πιο απλά: Το σύστημα που κυβερνά την Αγγλία είναι έντονα ανθελληνικό. Τελεία και παύλα…

Τι κατάφερε τελικά ο Σούνακ; Έκανε γνωστή την υπόθεση της κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κατύτερη διαφήμιση της προσπάθειας για την επιστροφή των γλυπτών. Και από αυτήν την άποψη, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να του στείλει …λουλούδια και μία κάρτα με τα ευχαριστώ όλων μας.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

To διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα αντιστέκεται και μας δείχνει τα δόντια του: Φρόντισαν να ψηφίσουν νόμους για να προστατεύουν τις παρανομίες τους (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: