Ο νέος μάγος της Βραζιλίας και της Ρεάλ, ο 17χρονος Έντρικ, χάρισε τη νίκη στη Βραζιλία στο Γουέμπλεϊ: Ο πιτσιρικάς ήταν ο πρωταγωνιστής στο ματς με τους Αγγλους

Endrick of Brazil reacts after losing against Venezuela during the South American U-23 Pre-Olympic qualifiers soccer match between Venezuela and Brazil at Nacional Brigido Iriarte stadium in Caracas, Venezuela, 01 February 2024. EPA, MIGUEL GUTIERREZ




Στα 17 του χρόνια, ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόυζα, ο πιτσιρικάς της Παλμέιρας (έχει υπογράψει στη Ρεάλ έναντι 60 εκατ. ευρώ), έμελλε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Βραζιλίας στο φιλικό με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Στην 3η του συμμετοχή με τη φανέλα της «σελεσάο», ο Ντοριβάλ Τζούνιοορ τον έριξε στο ματς στο 71ο λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα μετά από προσπάθεια του Βινίσιους, ο Έντρικ πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή επέμβαση του Πίκφορντ στο πλασέ του στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης και σε άδεια εστία με το «παρθενικό» του γκολ με τη Βραζιλία της χάρισε τη νίκη με 1-0.

Κάπως έτσι, η Βραζιλία διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια», καθώς σε 12 ματς έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα κι αυτή πριν από 11… και κάτι χρόνια και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2013 (2-1). Το ρεκόρ της είναι 5-6-1!

Βάσει των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν από τις δύο ομάδες, αυτή που είχε τις πιο κλασικές, ήταν τελικά και η νικήτρια. Η Βραζιλία απείλησε στο 12΄ με το τετ-α-τετ του Βινίσιους (έδιωξε προ της γραμμής ο Γουόκερ), ενώ στο 35΄ η βολίδα του Πακετά τράνταξε το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των Άγγλων.

Το συγκρότημα του Ντοριβάλ Τζούνιορ πήρε τελικά την φιλική νίκη, που ήθελε ίσως περισσότερο με δεδομένο ότι δεν έκλεισε καθόλου καλά το 2023, γνωρίζοντας ήττες από τις Ουρουγουάη (2-0), Κολομβία (2-1) και Αργεντινή (1-0), ενώ είχε προηγηθεί το 1-1 με την Βολιβία. Κάπως έτσι, στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, η Βραζιλία βρίσκεται στην 6η θέση με μόλις 7 βαθμούς μετά από 6 αγώνες.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (20΄ Κόνσα), Στόουνς, Μαγκουάιρ (67΄ Ντανκ), Τσίλγουελ (67΄ Γκόμες), Ράις, Γκάλαχερ (75΄ Μέινου), Φόντεν, Μπέλιγχαμ (67΄ Μπόουεν), Γκόρντον (75΄ Ράσφορντ), Γουότκινς

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπέντο, Ντανίλο, Μπρούνο, Μπεράλντο, Γουέντελ (90΄ Μπρέμερ), Γκόμες, Γκιμαράες (79΄ Ντόουγκλας Λουίζ), Πακετά (70΄ Περέιρα), Ραφίνια (78΄ Σάβιο), Βινίσιους (89΄ Πάμπλο Μάια), Ροντρίγκο (71΄ Έντρικ Φελίπε Μορέιρα)

Τα αποτελέσματα:

Περού-Νικαράγουα 2-0

Ελ Σαλβαδόρ-Αργεντινή 0-3

Μπουρκίνα Φάσο-Λιβύη 1-2

Μαλί-Μαυριτανία 2-0

Μαρόκο-Ανγκόλα 1-0

Σουδάν-Γουϊνέα Μπισάου 1-0

Νίγηρας-Τόνγκο 1-2

Μαλάουι-Κένυα 0-4

Ακτή Ελεφαντοστού-Μπενίν 2-2

Ιρλανδία-Βέλγιο 0-0

Σλοβακία-Αυστρία 0-2

Αγγλία-Βραζιλία 0-1

Δανία-Ελβετία 0-0

Γαλλία-Γερμανία 22:00

Κροατία-Τυνησία 22:00

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απόλυτη αποθέωση στο Άνφιλντ για τον Σβεν Γκόραν Ερικσον: Οι «Θρύλοι της Λίβερπουλ» με κόουτς τον Σουηδό έκαναν την ανατροπή (4-2) απέναντι στους «Θρύλους του Αγιαξ» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: