«Φραγή» στη χρήση smartphones από 12χρονα παιδιά βάζουν γονείς και δάσκαλοι στην Ισπανία: Kίνημα για την νομοθετική απαγόρευση κατοχής «έξυπνου κινητού»σε μικρές ηλικίες

Φωτογραφία από Peggy und Marco Lachmann-Anke από το Pixabay




Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι εντάχθηκαν μέσα σε λίγες μέρες σε μια ομάδα WhatsApp στην οποία ορισμένες οικογένειες και δάσκαλοι στη Βαρκελώνη οργανώνονται για να «σταματήσουν την κανονικοποίηση» της παροχής έξυπνου κινητού τηλεφώνου στα παιδιά όταν γίνουν 12 ετών, που συμπίπτουν με την είσοδο στα ινστιτούτα, και αυτό να επιτρέπεται στα16 έτη.

Η Elisabeth García Permanyer, υποστηρικτής αυτής της ομάδας, τόνισε σε συνέντευξή της στην EFE τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας ώστε τα παιδιά να μην έχουν κινητά τηλέφωνα μέχρι ένα πιο ώριμο στάδιο στο οποίο θα είναι «πιο προετοιμασμένα».

Μέσα σε λίγες μέρες, «αυθόρμητα και χωρίς καμία προσπάθεια», η ομάδα μεγαλώνει, έτσι «είδαμε ότι υπάρχει ένα κρυφό πρόβλημα» στην «νόμιμη χρήση έξυπνων τηλεφώνων σε νεαρή ηλικία» που έχει δημιουργηθεί.

«Οι οικογένειες ανησυχούν πολύ», δήλωσε υποστηρικτής της πρωτοβουλίας.

Εκπρόσωποι της ομάδας συναντώνται σήμερα, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στην καθυστέρηση της παράδοσης κινητών τηλεφώνων μέχρι την ηλικία των 16 ετών “στο μέγιστο αριθμό οικογενειών” και να διασφαλιστεί ότι “τα παιδιά χωρίς κινητό τηλέφωνο στην ηλικία των 12 ετών δεν είναι τα περίεργα στην τάξη”.

Μεταξύ των δράσεων που προτείνουν είναι η προώθηση συνομιλιών με παιδιά, οικογένειες και δασκάλους σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η χρήση smartphone σε τόσο μικρή ηλικία.

Η ομάδα θα συναντηθεί και στις 8 Νοεμβρίου για να οργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης για οικογένειες «πριν από τη «μαύρη Παρασκευή» στις 24 Νοεμβρίου», που είναι μια από τις φορές που «οι γονείς αγοράζουν κινητές συσκευές για να δώσουν ως χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά τους.

Οι γονείς ζητούν επίσης από το ισπανικό υπουργείο Παιδείας να εκδώσει οδηγία για τα κινητά τηλέφωνα όπως έχει ήδη πράξει σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες κατά την ανάπτυξη και το κάπνισμα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σύνδρομο του καλού παιδιού: H καταπίεση των «θέλω» οδηγεί σε κατάθλιψη και κληροδοτείται στις επόμενες γενιές

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: