«Χυδαιότητα» και «θράσος» η ανάρτηση Κασσελάκη, αντιδρά η ομάδα Αχτσιόγλου – Σκληρή απάντηση και από Χαρίτση

H Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος στις 11 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σκληρή απάντηση σε ειρωνικό τόνο έστειλε η ομάδα των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου που αποχώρησαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες» και «θράσος» Κασσελάκη. Στο πεδίο της αντιπαράθεσης ρίχτηκε για ακόμη μια φορά και ο γνωστός τοματοπολτός.

«Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη. Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις», τονίζεται σε διαρροή, σήμερα Παρασκευή, από την ομάδα των βουλευτών που αποχώρησαν από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως, αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει οτι είναι «πουμαρό».

Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει.

«Σε καθε περιπτωση χρειαζεται πολυ θράσος ένας άνθρωπος που δεν εχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μονο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα», καταλήγει η διαρροή.

Χαρίτσης: Δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική με όρους καρέκλας

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα «περί καρέκλας» έδωσε το βράδυ της Παρασκευής και ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN ξεκαθάρισε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική με όρους καρέκλας, έχουμε μεγάλη διαφορά στην αντίληψη του τι είναι πολιτική και πώς ασκείται», ενώπρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με τη στάση και τις δηλώσεις του «αρέσκεται στην τοξικότητα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Για μένα δεν είναι πολιτική να πετάμε ένα σύνθημα, αλλά το περιεχόμενο και η ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εκεί θέλουμε να στρέψουμε τη μάχη, απέναντι στη δεξιά που εμφανίζεται κυρίαρχη αλλά πλήττει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας».

Ερωτώμενος για τα άλλα κόμματα της Αριστέρας, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πέταξε στον κάδο των αχρήστων τη μεγάλη ευκαιρία που υπήρχε με την απλή αναλογική. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδη συνεννόηση των δυνάμεων της Αριστεράς ώστε να υπάρχει μέτωπο απέναντι στη μονοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το μέχρι πρότινος κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν υπήρχαν όροι συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μετάλλαξη που υπέστη αυτό το κόμμα. Δεν θα τον αντιμετωπίσουμε όμως σαν εχθρό. Έχουν παραμείνει πάντως σύντροφοι με τους οποίους θα μπορούσαμε στο μέλλον να συμπορευτούμε».

 

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι «χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας» και σημειώνει ότι «έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα».

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω».

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Open 

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: