Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η πρώην Πρώτη Κυρία Ρόζαλιν Κάρτερ: «Ήταν ο ισότιμος συνεργάτης μου σε όλα όσα κατάφερα ποτέ», είπε ο πρώην πρόεδρος Κάρτερ

FILE PHOTO: epa07904519 Former US President Jimmy Carter and his wife Rosalynn Carter. EPA, Habitat for Humanity International, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Η πρώην πρώτη κυρία Ρόζαλιν Κάρτερ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε την Κυριακή το Κέντρο Κάρτερ. Πέθανε ειρηνικά, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η κυρία Κάρτερ ήταν παντρεμένη για 77 χρόνια με τον Τζίμι Κάρτερ, τον 39ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης το 2002, ο οποίος είναι σήμερα 99 ετών.

«Η Rosalynn ήταν ο ισότιμος συνεργάτης μου σε όλα όσα κατάφερα ποτέ», είπε ο Πρόεδρος Carter. «Μου έδωσε σοφή καθοδήγηση και ενθάρρυνση όταν τη χρειαζόμουν. Όσο η Ρόζαλιν ήταν στον κόσμο, πάντα ήξερα ότι κάποιος με αγαπούσε και με στήριζε».

Είχε τέσσερα παιδιά, Τζακ, Τσιπ, Τζεφ και Έιμι, 11 εγγόνια και 14 δισέγγονα. Ένας εγγονός πέθανε το 2015.

«Εκτός του ότι ήταν μια στοργική μητέρα και μια εξαιρετική Πρώτη Κυρία, η μητέρα μου ήταν μια μεγάλη ανθρωπίστρια από μόνη της», είπε ο Chip Carter. «Η ζωή ήταν παράδειγμα για όλους τους Αμερικανούς. Θα λείψει πολύ όχι μόνο από την οικογένειά μας, αλλά και από πολλούς ανθρώπους που έχουν καλύτερη φροντίδα για την ψυχική υγεία και πρόσβαση σε πόρους για φροντίδα σήμερα».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: