Η κυβέρνηση Μελόνι βάζει στο στόχαστρο πορτοφολάδες και επαίτες που χρησιμοποιούν παιδιά για να… συγκινήσουν

Αστεγος σε δρόμο της Ρώμης. EPA/LUCA ZENNARO




Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα σχέδιο νομοθετικών μέτρων με στόχο την αύξηση της δημόσιας ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των ποινών για τις γυναίκες που διαπράττουν εγκλήματα ενώ είναι έγκυες ή συνοδεύονται από μικρά παιδιά, αναφέρει το Reuters.

Η νέα πρωτοβουλία στοχεύει κυρίως ξένους πορτοφολάδες που δραστηριοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιδιώκει επίσης να επιβάλει κυρώσεις σε όσους χρησιμοποιούν ανηλίκους για να ζητιανεύουν χρήματα.

Το δεξιό κόμμα Λέγκα, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει ζητήσει εδώ και καιρό την άρση ενός κανόνα που επιτρέπει στις έγκυες ή σε γυναίκες με μικρά παιδιά να διαφύγουν τη σύλληψη μετά τη διάπραξη ενός εγκλήματος.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει τώρα προωθήσει η κυβέρνηση της Giorgia Meloni, οι δικαστές θα μπορούν να διατάξουν την κράτηση τους σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν θα υποχρεωθούν να λάβουν μια τέτοια απόφαση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεδόσι.

«Πρόκειται για μια μάχη του κόμματος της Λέγκας, την οποία η αριστερά έχει μπλοκάρει τους τελευταίους μήνες», έγραψε στο Facebook ο αρχηγός αυτού του κόμματος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, αναφερόμενος στα εμπόδια που θέτει η προοδευτική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, μια συμμαχία στο εσωτερικό της, η Πράσινη-Αριστερή Συμμαχία (AVS) χαρακτήρισε την Πέμπτη τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως «κακοποίηση κατά των γυναικών και των παιδιών τους (…) που είναι αθώα».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Ρώμη την Πέμπτη χρειάζονται την έγκριση και των δύο βουλών του κοινοβουλίου για να εφαρμοστούν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Το Ελ Νίνιο έκανε το Κέρας της Αφρικής… Θεσσαλία: Ασύλληπτες πλημμύρες με 111 νεκρούς και 700.000 εκτοπισμένους [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: