Βίντεο της Χαμάς με 21χρονη Γαλλο-Ισραηλινή όμηρο: Αθλιότητα, ειδεχθής σκηνοθετημένη επίδειξη, λέει ο Μακρόν [video]

Η Γαλλο-Ισραηλινή όμηρος της Χαμάς στο βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τρομοκράτες και στο οποίο καλεί τις αρχές “για την απελευθέρωσή της”. Screenshot via Twitter@AdityaRajKaul/




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε σήμερα “την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους”, αφού είδε το βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η  Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

“Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς”, πρόσθετει η γαλλική προεδρία.

 

  • Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συνομίλησε την Κυριακή “με τις οικογένειες των οποίων συγγενείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν, μεταξύ των οποίων αυτή της Μία Σεμ”, αναφέρει επίσης.

Το ισλαμιστικό κίνημα μετέδωσε χθες, Δευτέρα, στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram το βίντεο “μιας εκ των αιχμαλώτων στη Γάζα”, στο οποίο παρουσιάζεται μια νεαρή γυναίκα να μιλά στα εβραϊκά. Στην λεζάντα του βίντεο αναφέρεται ότι αυτή απήχθη “την πρώτη ημέρα” της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Η νεαρή γυναίκα η οποία εξηγεί ότι τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και κρατείται στη Γάζα. Απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωσή της, προσθέτοντας ότι τυγχάνει καλής μεταχείρισης.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι παρέχει ιατρική φροντίδα στην κοπέλα. Στο αραβικό κανάλι Telegram της Χαμάς, το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα, «Οι Μουτζαχεντίν από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ παρέχουν ιατρική φροντίδα σε μια γυναίκα κρατούμενη στη Γάζα».

Η οικογένεια της Σεμ επιβεβαίωσε στα ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) σχολίασε ότι η οικογένεια της Μάγια είχε ειδοποιηθεί ότι είχε απαχθεί την περασμένη εβδομάδα και ότι εκπρόσωποι των IDF ήταν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με στοιχεία της ισραηλινής κυβέρνησης, οι όμηροι από το Ισραήλ, που η Χαμάς κρατά στα εδάφη της είναι τουλάχιστον 199.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: