Κινδυνεύει με αποκλεισμό από τον τελικό της Eurovision η Ολλανδία: Εξετάζεται «επεισόδιο» με την τραγουδίστρια του Ισραήλ [videos]

epa11331378 Joost Klein representing the Netherlands with the song ‘Europapa’ performs on stage during the first dress rehearsal before the final of the 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC) at Malmo Arena, in Malmo, Sweden, 10 May 2024. The final of 2024 Eurovision Song Contest takes place on 11 May. EPA/JESSICA GOW SWEDEN OUT




Η Ολλανδή συμμετοχή στη Eurovision δεν συμμετείχε στις πρόβες που έγιναν σήμερα Παρασκευή για τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού λόγω «ενός περιστατικού» το οποίο διερευνάται, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.

Τα σκηνικά για την παράσταση του Τζουστ Κλάιν στήνονταν στη σκηνή μέσα στο Malmö Arena όταν ένας διευθυντής παραγωγής ανακοίνωσε ότι έπρεπε να απομακρυνθούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης [EBU] ανακοίνωσε : «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας.

«Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε σε εύθετο χρόνο».

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τη φύση του περιστατικού.

Υπήρξε κάποια σύγχυση μέσα στην αρένα κατά τη διάρκεια των προβών καθώς το τραγούδι Europapa του Κλάιν παραλείφθηκε χωρίς να δοθεί εξήγηση και η τραγουδίστρια της ισραηλινής συμμετοχής, Έντεν Γκόλα, η οποία ήταν η επόμενη στη σειρά, πήρε τη θέση του.

Η αλλαγή που έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφήνει να εννοηθεί ότι  το «περιστατικό» ήταν πρόσφατο – ίσως ακόμη και να έλαβε χώρα καθώς οι δύο καλλιτέχνες περίμεναν τη σειρά τους  στα παρασκήνια.

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι ο Ολλανδός δεν έκανε την πρόβα, επειδή ήθελε να κάνει μία δήλωση επί σκηνής, μετά το περιστατικό με την εκπρόσωπο του Ισραήλ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αλλά τον εμπόδισαν να το κάνει.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιες ανεπίσημες πηγές αναφέρουν μία διαφορετική άποψη. Πιο συγκεκριμένα κάποιοι γράφουν ότι ο Κλάιν χτύπησε μέλος της ισραηλινής συμμετοχής, που κορόιδεψε τον θάνατο του πατέρα του. Τίποτα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

  • Καθώς οι πρόβες συνεχίζονταν, οι διοργανωτές συμπεριέλαβαν το τραγούδι του Klein στο μοντάζ της ψηφοφορίας, χρησιμοποιώντας πλάνα από μια προηγούμενη πρόβα. Αυτό υποδηλώνει ότι πιστεύουν ότι θα πιθανότατα θα συμμετάσχει στον τελικό της κριτικής επιτροπής απόψε το βράδυ.

Ο τηλεοπτικός δημόσιος τελικός θα γίνει το Σάββατο.

Η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision αποτέλεσε πηγή αντιπαράθεσης με επίκεντρο τον πόλεμο στη Γάζα, και υπήρξαν διαδηλώσεις στη σουηδική πόλη .

Σε συνέντευξη Τύπου της Eurovision την Πέμπτη, η Γκολάν ρωτήθηκε εάν «είχε σκεφτεί ποτέ ότι με το να είσαι εδώ φέρνεις ρίσκο και κίνδυνο για άλλους συμμετέχοντες και κοινό;».

Όταν ο συντονιστής είπε στην Ισραηλινή τραγουδίστρια ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει στην ερώτηση, ο Κλάιν είπε: “Γιατί όχι;”

  • Σημειώνεται πως για αρκετή ώρα ο Ολλανδός καλλιτέχνης, όσο μιλούσε η Ισραηλινή συνάδελφός του, είχε καλύψει το κεφάλι του με ένα κόκκινο ύφασμα…

Ο Γκολάν απάντησε: «Νομίζω ότι είμαστε όλοι εδώ για έναν και μόνο λόγο, και η EBU λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας για να γίνει αυτό ένα ασφαλές και ενωμένο μέρος για όλους, και έτσι νομίζω ότι είναι ασφαλές για όλους και θα το κάναμε. μην είσαι εδώ [αν όχι]».

Νωρίτερα, όταν ο Κλάιν ρωτήθηκε αν το τραγούδι του θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο σύνθημα της Eurovision και να ενώσει τους ανθρώπους μέσω της μουσικής, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ερώτηση για την EBU».

 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

ZARI είναι και γυρίζει: Τα απρεπή «πολιτικά» χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι * Ήταν κουρασμένη, δεν είχε πρόθεση να προσβάλει την συμμετοχή του Ισραήλ, λέει η ελληνική αποστολή [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: