Βαρόνοι, ελίτ, Medrano, μαγκιές και αποκεφαλισμοί: Μαίνεται με βαριές κουβέντες ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Κερατσίνι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την μετωπική σύγκρουση του προέδρου του κόμματος με τους διαφωνούντες και την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής τους κ. κ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

Θέση στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και δη στην εξ Αμερικής διαγραφή των «τριών» πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε  ανάρτησή του στο facebook συντάσσεται σαφώς με τους διαγραφέντες, σημειώνοντας ότι ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της Αριστεράς. Ειδικότερα, ο κ.Τσακαλώτος γράφει: «Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως. Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή.

Την ίδια στιγμή κυκλοι της Κουμουνδούρου απαντούν με σκληρό non paper στις «πολεμικές» δηλώσεις Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη που βάζουν στο στόχαστρό τους τον Στέφανο Κασσελάκη

Οι εν λόγω πηγές σημειώνουν ότι «οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς.

(…)Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

Και η άτυπη τοποθέτηση της Κουμουνδούρου συνεχίζει:

«Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου.

Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε.

Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Στην αντεπίθεση οι υπο διαγραφή

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Kontra αμέσως μετά την ανακοίνωση διαγραφής και πρόσθεσε: «Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό». Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι είναι κατάντια που “πήρε το κόμμα” ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε πως ευθύνες υπάρχουν στο καταστατικό του κόμματος.




«Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Open. «Λειτουργεί σαν CEO. Το να απολύει, να διαγράφει από την Αμερική με Twitter, δεν είναι διαδικασία κόμματος αυτό» πρόσθεσε. «Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλοίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. (…) Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό» είπε.




«Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα» αναφέρει σε κείμενό της η εσωκομματική τάση της «Ομπρέλας», ενισχύοντας τα σενάρια διάσπασης.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την διαγραφή των τριών βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, και ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για την ανάκληση των διαγραφών των κ.κ. Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, παραθέτοντας την αντίστοιχη του Στέφανου Κασσελάκη και γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Προχωράμε πρόεδρε. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!».

Στο μεταξύ τα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέσεις και στα social media μετά τις νυχτερινές διαγραφές

Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά οι Ελένη Αυλωνίτου και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Μία ανάρτηση της Ελένης Αυλωνίτου περί «τσίρκου Medrano» ήταν αρκετή για να αντιδράσει έντονα ο Γιώγος Κυρίτσης και να απαντήσει στη συνάδελφό του τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ήταν τσίρκο Medrano μας λέει εδώ η κ. Αυλωνίτου. Στον Τσίπρα δεν θυμάμαι να έλεγε τέτοιες μαγκιές βέβαια» απάντησε ο Κυρίτσης σε ανάρτηση της πρώτης.

 

Νωρίτερα η κ. Αυλωνίτου είχε γράψει στο X πως «Μιλάνε για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι κύριοι, για ανακαίνιση πρόκειται. Το κόμμα από τσίρκο Medrano, μεταμορφώνεται σ’ ένα κόμμα ανοικτό στη κοινωνία και δημοκρατικό, που σέβεται τις αποφάσεις των μελών του!».

Τέλος, απέναντι στους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, με ανάρτησή του στα social media, τάχθηκε και ο Νίκος Καρανίκας, υποστηρίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια το κόμμα ηττάται λόγω της υπονόμευσης των στελεχών της φράξιας και κάνοντας λόγο για βαρόνους της αριστερής ελίτ

Γράφει ο εκ των στενών συνεργατών του  Αλέξη Τσίπρα:

«Η Δημοκρατία εναντίον των βαρόνων της αριστερής Ελίτ.

Τελειώνουμε με την νομενκλατούρα της Ελίτ και των ιερών αγελάδων.

Απαλλάσσεται το κόμμα από τα στελέχη της φράξιας που ταλαιπωρούν και συκοφαντούν τον Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis
που ταλαιπωρούν και φράζουν τα τελευταία χρόνια την λειτουργία του κόμματος
και όπως είναι κατανοητό απαλλάσσεται το κόμμα από τα στελέχη που προσβάλουν και υποτιμάνε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του κόμματος που επέλεξαν την ανανέωση του κόμματος και δημοκρατικά εξέλεξαν τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ενιαίο κόμμα και όχι κόμμα ομοσπονδίας φραξιών και τάσεων, των ιδιοκτητών της Αριστεράς, της κομματικής Ελίτ και της νομενκλατούρας των αναχρονιστών.

Επιτέλους τέθηκαν έκτος κόμματος τα στελέχη των φραξιών που εκτός της υπονόμευσης του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα είχαν και έχουν ως μοναδικό σκοπό να αναπαράγονται στην ηγεσία για να αναπολούν την αριστερά του προηγούμενου αιώνα μετατρέποντας ένα πολιτικό κόμμα σε κόμμα συναισθηματικών εκδηλώσεων.

Τα τελευταία χρόνια το κόμμα ηττάται λόγω της υπονόμευσης των στελεχών της φράξιας και αυτό φάνηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και φυσικά στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Επιτέλους, ο πρόεδρος του κόμματος έκανε το αυτονόητο ως πρόεδρος του κόμματος και εκπρόσωπος των μελών και του κόσμου που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αλλάξει τα δεδομένα, να αντιπαρατεθεί της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση την ΝΔ Μητσοτάκη και όχι για να περιΦράξει το κόμμα μέσα στα τοίχοι του κάστρου – κόμμα- φρούριο των αναμνήσεων τους από μια άλλη εποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι δημοκρατικό αριστερό λαϊκό κόμμα και σκοπό έχει να κυβερνήσει τον τόπο για να υπερασπιστεί το κοινό καλό και όχι τα συναισθηματικά αδιέξοδα των στελεχών που έχουν αποκοπεί από την κοινωνία κατηγορώντας την για τις επιλογές της.
Προχωράμε ενιαία και ενωμένα, προχωράμε δυνατά για να νικήσουμε».

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω τηλεόρασης και social: Άδειασμα Κοτσακά (επιτροπή δεοντολογίας) σε Κασσελάκη και εκκλήσεις για παρέμβαση Τσίπρα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: