Βαμμένη με αίμα η «Βαλκανική Οδος των μεταναστών»: Τρεις νεκροί σε «μάχη» μεταξύ διακινητών κοντά στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία

File Photo: Μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας. EPA/LEONID SCHEGLOV/ BelTA μέσω ΚΥΠΕ




Σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία σκοτώθηκαν τρία άτομα, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση(RTS).

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στην RTS ότι «σε ένοπλη σύγκρουση μεταναστών που συνέβη νωρίς σήμερα το πρωί σε μη κατοικημένη περιοχή έξω από τo χωριό Χόργκος έχασαν την ζωή τους τρεις μετανάστες και ένας τραυματίστηκε».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Κάτοικοι του Χόργκος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν τα ξημερώματα και διήρκησαν αρκετή ώρα.

Η περιοχή του Χόργκος αποτελεί «πέρασμα» για πολλές ομάδες διακινητών μεταναστών που δραστηριοποιούνται στην Σερβία. Συχνά τα τελευταία δύο χρόνια σημειώνονται ένοπλες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN, στην Σερβία δρουν συμμορίες διακινητών από το Μαρόκο, το Αφγανιστάν και την Συρία, οι οποίες έναντι χρηματικής αμοιβής εξασφαλίζουν σε μετανάστες την μετάβαση τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το BIRN εκτιμάει ότι η αποκαλούμενη βαλκανική οδός των μεταναστών αποφέρει κέρδη στους διακινητές πενήντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι διακινητές είναι εξοπλισμένοι με πυροβόλα όπλα τα οποία προμηθεύονται από εγκληματικές ομάδες στο Κόσοβο και την νότια Σερβία, αναφέρει η έρευνα του BIRN.

Mε πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βελιγράδι, Σερβία

Αγωνία και ελπίδες για τους ομήρους: Διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, διατεθειμένο να δώσει ανταλλάγματα το Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: