Τί θα γίνει με τις ρωσικές βάσεις στην Αρμενία; Θέλει να μάθει το Κρεμλίνο * Μπερδεμένες δηλώσεις Πασινιάν

FILE PHOTO: A handout picture made available by the Armenian Government press service shows Armenian Prime Minister Nikol Pashinyan EPA/ARMENIAN GOVERMENT PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι αρμενικές αρχές θα αποσαφηνίσουν τα σχόλια που έκανε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, είπε πως δεν βλέπει κάποιο πλεονέκτημα για την Αρμενία ώστε να συνεχίσει να φιλοξενεί ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός της.

Σύμφωνα με την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, που δημοσιοποιήθηκε από το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress σήμερα, ο Πασινιάν είπε επίσης πως το Γερεβάν “δεν συζητάει” να καλέσει τη Ρωσία να αποσύρει τους στρατιώτες της από την Αρμενία.

Η Ρωσία διαθέτει αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χριστιανική Αρμενία, που παραμένει βάσει συνθήκης σύμμαχος της Μόσχας. Οι σχέσεις τους έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με την Αρμενία να κατηγορεί τη Μόσχα ότι απέτυχε να την υποστηρίξει απέναντι στο κυρίως μουσουλμανικό Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η Ρωσία είναι επίσης σύμμαχος.

Με τη σειρά της η Μόσχα έχει κατηγορήσει τον Πασινιάν ότι παραμελεί τις παραδοσιακά στενές σχέσεις της Αρμενίας με τη Μόσχα και στρέφεται όλο και περισσότερο προς τη Δύση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Σμηναγός Χαρίτος της Ομάδας ΖΕΥΣ: Ο πιλότος που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης – «Πάντα ήθελα να πετάξω με ένα F-16 Block 52+»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: