Ο κορυφαίος Μάικλ Κέιν έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί: Είναι 90 χρονών, έκλεισε 70 χρόνια καριέρας, κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση και δύο Οσκαρ [videos]

FILE PHOTO British actor/cast member Sir Michael Caine EPA/WILL OLIVER




Ο Μάικλ Κέιν επιβεβαίωσε την αποχώρησή του σε ηλικία 90 ετών, κλείνοντας μια λαμπερή καριέρα στην οποία κέρδισε δύο Όσκαρ.

Μετά τα σχόλιά του τον περασμένο μήνα ότι ήταν «κάπως συνταξιούχος», ο Κέιν το επισήμανε, λέγοντας στο πρόγραμμα του BBC Today: «Συνεχίζω να λέω ότι θα αποσυρθώ. Λοιπόν το επαναλαμβάνω τώρα.

«Σκέφτηκα, είχα μια φωτογραφία όπου έπαιξα ως πρωταγωνιστής και είχα απίστευτες κριτικές… Τι θα κάνω για να το ξεπεράσω;»

Ο Κέιν είπε ότι ήθελε να τελειώσει την κινηματογραφική του καριέρα, η οποία διήρκεσε επτά δεκαετίες, με ένα υψηλό ρόλο: «Τα μόνα κομμάτια που μπορώ να αποκτήσω τώρα είναι άντρες 90 ετών. Ή ίσως 85. Δεν πρόκειται να είναι οι πρώτοι. Δεν έχετε κορυφαίους άντρες στα 90, θα έχετε νέα όμορφα αγόρια και κορίτσια. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι μπορεί κάλλιστα να φύγω με όλα αυτά».

Είχε και προηγουμένως μιλήσει για τα σχέδιά του για συνταξιοδότηση και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ταινία The Great Escaper θα ήταν η τελευταία του ταινία.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία του Κέιν χαρακτηρίζεται ως η τελευταία του εμφάνιση, με τον Χάρι Μπράουν το 2009 και τα Μπεστ Σέλερ το 2021 και τα δύο να περιγράφονται ως τέτοια. Και αυτή η ανακοίνωση έρχεται ένα μήνα αφότου είπε στον Guardian ότι θα υποδυόταν τον Κάρολο Δαρβίνο σε μια ταινία που θα γυριστεί τον επόμενο χρόνο.

Στο The Great Escaper, ο Caine υποδύεται τον Bernard Jordan, έναν πραγματικό βετεράνο του Βασιλικού Ναυτικού που έγινε πρωτοσέλιδο το 2014 όταν έφυγε μόνος του από το σπίτι φροντίδας του στο Hove του Ανατολικού Sussex για να παρευρεθεί στους εορτασμούς στη Νορμανδία για την 70ή επέτειο της D-day.

Πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Glenda Jackson, η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μήνες πριν από τον θάνατό της τον Ιούνιο, και τον John Standing, ο οποίος παίζει τον φανταστικό ρόλο ενός πρώην πιλότου της RAF με τον οποίο γίνεται φίλος στο πλοίο.

Ο Κέιν και η Τζάκσον δούλεψαν για πρώτη φορά μαζί στην ταινία του 1975 «Η Ρομαντική Αγγλίδα» και ο Κέιν είπε ότι ενώ συνέχιζαν, δεν συμμεριζόταν την αριστερή πολιτική της.Η Τζάκσον ήταν βουλευτής των Εργατικών για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Είναι μια πολύ αριστερή πολιτικός. Και θα της άρεσε, αλλά δεν θα ήθελε να ανακατευτεί μαζί μου κοινωνικά. Επειδή ήμουν προφανώς πλούσιος και τα πάντα, και όχι φτισμένος σοσιαλιστής», είπε ο Κέιν, προσθέτοντας ότι είχε ψηφίσει τον Τόνι Μπλερ.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις πολιτικές τους διαφορές, λέγοντας στον Guardian τον περασμένο μήνα: «Είμαι για να βγάζω χρήματα γιατί προέρχομαι από ένα πολύ φτωχό υπόβαθρο».

Ο Κέιν είπε στο Today ότι είχε αρνηθεί έναν ρόλο μετά τα γυρίσματα του The Great Escaper: «Μου έστειλαν ένα σενάριο, το κοίταξα και μετά έκανα κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Μέτρησα πόσες σελίδες είχα, σε σύγκριση με τον αριθμό όλων των σελίδων στο σενάριο», είπε.

«Σκέφτηκα, νομίζω ότι αυτό μετράει ως μικρό κομμάτι, δεν το κάνω. Οπότε αποσύρθηκα… σκέφτηκα, είμαι μπροστά εδώ, μπορεί να κάνω ένα μικρό μέρος και να πάρω μια κακή κριτική… οπότε σκέφτηκα, γιατί να μην φύγω τώρα; Έτσι έφυγα».

Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους αστέρες του βρετανικού κινηματογράφου των τελευταίων 60 ετών, ο Κέιν έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Zulu, Alfie, The Italian Job και Sleuth.

Κέρδισε Όσκαρ δεύτερου ηθοποιού για τις ερμηνείες του στο Hannah and Her Sisters και The Cider House Rules, ενώ πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Christopher Nolan.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Fake news ότι ο Ρότζερ Γουότερς ύψωσε παλαιστινιακή σημαία στην συναυλία του στο Λονδίνο: Δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο εικόνες του από το 2018 [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: