Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου: Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες αποχαιρέτησαν την σπουδαία ηθοποιό [photos]

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής (Κ), συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι παρίστανται στην εξοδιο ακολουθία της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με ένα δυνατό χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τη σπουδαία ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου σήμερα το πρωί στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες της στη σκηνή και την οθόνη.

Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, σε ηλικία 76 ετών. Στη μακρόχρονη, γόνιμη και δημιουργική πορεία της, κέρδισε με το πηγαίο ταλέντο της, τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη τόσο των συναδέλφων της όσο και του κοινού.

Ο θάνατός της αποτελεί μια σημαντική απώλεια για το ελληνικό θέατρο και την ελληνική τηλεόραση, τα οποία υπηρέτησε με αφοσίωση σε ολόκληρη τη ζωή της, τροφοδοτώντας τα με μοναδικές ερμηνείες αλλά και δυνατά κείμενα.

Οι σεναριογράφοι Μιχάλης Ρέππας (Α) και Θανάσης Παπαθανασίου (Δ) παρίστανται στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Σταμάτης Φασουλής. «Κανένας δεν μπορεί να περιγράψει τη μοναξιά που ζούμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κάτια Δανδουλάκη.

«Την αγαπώ πάρα πολύ, αποχαιρετάμε σήμερα μια μεγάλη κυρία της ελληνικής σκηνής. Η Άννα ήταν θεατράνθρωπος. Ζούσε, ανέπνεε και λάτρευε το θέατρο» δήλωσε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

Ο γιος της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου παρίσταται στην κηδεία της μητέρας του στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Θα ευχόμουν να είναι γύρισμα, αλλά δεν είναι. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Ήταν το “δυναμό” για την καριέρα τη δική μου και του Θανάση (Παπαθανασίου)» είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ρέππας. Ενώ ο ηθοποιός και φίλος της, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είπε ότι «ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου έφυγε. Είναι μια μεγάλη απώλεια όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες».

Πάροντες στο τελευταίο αντίο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Σταμάτης Φασουλής, Κάτια Δανδουλάκη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κιμούλης, Διονύσης Τσακνής, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Πέτρος Ζούλιας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνης Λουβάρος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Παντελής Καναράκης, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Παύλος Ορκόπουλος, Ελένη Καστάνη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου, Ρήγας Αξελός κ.α.

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος παρίσταται στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, το ΔΣ του Διονύσου-Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών, η Κάτια Δανδουλάκη, η Κατιάνα Μπαλανίκα, ο δήμαρχος Ζωγράφου, το MEGA, ο Τάκης Ζαχαράτος, οι οικογένειες Μάρκου και Θύμιου Τάγαρη κ.α.

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Δ) παρίσταται στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Εφυγε σε ηλικία 76 ετών

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε μέρες σε ηλικία 76 ετών προκαλώντας θλίψη στο κοινό που την αγάπησε για τις αξέχαστες ερμηνείες της σε μικρή και μεγάλη οθόνη καθώς και στο θέατρο.

Κανείς δεν θα ξεχάσει την παρουσία της ειδικά στις σειρές «Μαντάμ Σουσού» και «Τρεις Χάριτες». Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της είχε κάνει  γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης, όταν έγραψε στο facebook «Έφυγε η ‘Αννα».

Η ‘Αννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο ‘Αλσος Παγκρατίου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την ‘Αννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η ‘Αννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε και έγραφε και το σενάριο.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, ‘Αγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, ‘Αννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται «κλασικές».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είκοσι θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα: Aνάμεσα τους διεθνείς παραγωγές και πρωτότυπα έργα νέων δημιουργών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: