Fake news ότι ο Ρότζερ Γουότερς ύψωσε παλαιστινιακή σημαία στην συναυλία του στο Λονδίνο: Δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο εικόνες του από το 2018 [βίντεο]

O Ρότζερ Γουότερς μιλά σε συναυλία του με φόντο την σημαία της Παλαιστίνης. Photo via YouTube




Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία είδηση που αναφέρει ότι ο Roger Waters, συνιδρυτής της διάσημης ροκ μπάντας Pink Floyd, ύψωσε σημαία της Παλαιστίνης σε πρόσφατη συναυλία του στο Λονδίνο.

Στον ισχυρισμό υποστηρίζεται επίσης ότι πλήθος κόσμου αποχώρησε λόγω αυτής της πράξης αλλά και επειδή δυσανασχέτησε με το γεγονός ότι για αρκετή ώρα ο Waters δεν τραγουδούσε αλλά μιλούσε για τα κατοικίδιά του.

Τι ισχύει

Όπως αναφέρεται σε κείμενο του Ορφέα Τσαυταρίδη στo site ellinikahoaxes.gr έγινε έρευνα με τη χρήση της μέθοδου αντίστροφης αναζήτησης εικόνας όπου προέκυψε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παλιά, από συναυλία του στη Ρώμη, στις 14 Ιουλίου 2018, όπως γίνεται αντιληπτό και στη δημοσίευση της ιρανικής ιστοσελίδας Press TV στο X/πρώην Twitter, από τις 21 Ιουλίου 2018.

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, ο Waters βρίσκεται στη σκηνή του και υψώνει τη σημαία της Παλαιστίνης, στο Circo Massimo της Ρώμης.

 

Επιπρόσθετα, η ίδια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Facebook και το 2019. Ο Roger Waters εμφανίστηκε στη σκηνή του Palladium στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2023 στο Λονδίνο, ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία, αναφορά ή ένδειξη πως ανέβηκε κρατώντας παλαιστινιακή σημαία.

Ο 80χρονος καλλιτέχνης όντως προκάλεσε την οργή αρκετών στο κοινό της συναυλίας του στις 8 Οκτωβρίου 2023, αλλά ο λόγος ήταν ότι τους έβρισε όταν αυτοί διαμαρτύρονταν επειδή δεν τραγουδούσε, αλλά τους διάβαζε σημειώσεις για τα κατοικίδιά του.

Πλήθος κόσμου πήγε στο Palladium περιμένοντας από τον πρώην μπασίστα των Pink Floyd να παίξει τη νέα εκδοχή του δίσκου ”The Dark Side of the Moon” και, αντ’ αυτού, έγιναν δέκτες μίας απροσδόκητης εικόνας με τον ίδιο να διαβάζει μέρος από τα απομνημονεύματά του, που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, με τίτλο: “Dark Side Of The Moon : Memoirs Of A Lanky Prick”.

Ο Waters συνέχισε να διαβάζει από το λάπτοπ του σημειώσεις για τα ζώα του για αρκετή ώρα. Μέρος του κοινού άρχισε να δυσανασχετεί και ο ίδιος λίγο αργότερα, είπε: «Αν θέλετε να πείτε ιστορίες, πείτε τις στον δικό σας χρόνο στο δικό σας κοινό στο δικό σας θέατρο.

Παρεμπιπτόντως, αν μπορείτε δείξτε ηρεμία και μη φωνάξετε ξανά» ενώ έπειτα τους έβρισε.

Αναζητώντας στον ξένο Τύπο δεν εμφανίζεται πουθενά είδηση ή φωτογραφία του ίδιου με σημαία της Παλαιστίνης από την πρόσφατη συναυλία.

Ο ίδιος δέχεται κριτική για τη γενικότερη στάση του υπέρ της Παλαιστίνης από παλαιότερα, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν προκύπτει ότι ύψωσε τη σημαία της στη συναυλία του.

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο Roger Waters δεν σήκωσε παλαιστινιακή σημαία στις 8 Οκτωβρίου 2023 στο Λονδίνο.

Η φωτογραφία που διαμοιράζεται είναι από το 2018 όταν ύψωσε την εν λόγω σημαία σε συναυλία του στη Ρώμη.

Μερίδα του κόσμου αποχώρησε από την πρόσφατη συναυλία λόγω εξύβρισης από τον καλλιτέχνη και όχι λόγω πολιτικών μηνυμάτων του.

ΠΗΓΗ: ellinikahoaxes.gr

Άγνωστα στοιχεία της ζωής του ειδώλου της folk μουσικής, Joan Baez, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά της, παρουσιάσει νέο ντοκιμαντέρ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: