Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι μετά τις απολογίες τους για το μακελειό στην Αρτέμιδα: Διώκονται για την εκτέλεση έξι ομοεθνών τους

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Λούτσα. Photo screenshot via ERT TV




Προφυλακίστηκαν οι δυο Τούρκοι που απολογήθηκαν χθες Δευτέρα 9 Οκτωβρίου για το μακελειό στην Αρτέμιδα. Οι απολογίες διήρκεσαν περισσότερες από δέκα ώρες και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα.

Οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι εμπλέκονται στο μακελειό στην Αρτέμιδα, όπου στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν έξι συμπατριώτες τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Στη παγίδα θανάτου φέρεται να οδήγησε τους έξι ο 32χρονος ομοεθνής τους, μέλος της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Τους βοήθησε να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους βρήκε τα καταλύματα που έμεναν στο Παλαιό Φάληρο και την Αρτέμιδα, και τους προμήθευσε με πλαστά έγγραφα για να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, είχαν κλείσει ραντεβού να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Αντί γι’ αυτό τους οδήγησε στο σημείο της δολοφονίας. Δύο ώρες μετά, ο 32χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο από όπου είχε κανονίσει να διαφύγει στη Λέσβο.

Πηγή: ertnews

Φωτιά σε θαλαμηγό ανοιχτά του Κουφονησίου: Στο λιμάνι μεταφέρθηκαν ασφαλείς οι 22 επιβαίνοντες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: