Στα σύνορα με Ιορδανία και Ιράκ είκοσι χιλιάδες μαχητές του Ιράν για να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ: Φόβοι και για τους χιλιάδες φυλακισμένους τζιχαντιστές [βίντεο]

FILE PHOTO: Hezbollah supporters wave flags as they listen to the speech of Hezbollah leader Hassan Nasrallah during Ashura Day in southern Beirut, Lebanon EPA/WAEL HAMZEH




«Σύμφωνα με αναφορές από το Ιράν, έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στα σύνορα με την Ιορδανία και με το Ιράκ

20.000 μαχητές του Ιράν που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Χαμάς και δεν τους αφήνει κανένας να περάσουν.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο ο αντιναύαρχος ε.α., Γιάννης Εγκολφόπουλος, εστιάζοντας στην στρατιωτική και οικονομική επιρροή του Ιράν υπέρ της Χαμάς.

Η μόνη δίοδος που μπορεί να περάσουν είναι μέσω Συρίας», αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο στρατιωτικός αναλυτής.

Και όπως ανέφερε «αυτό θα πάρει μέρες, αλλά εδώ όμως υπάρχουν και 5.500 φυλακισμένοι πρώην μαχητές του ISIS», εστιάζοντας στον μεγάλο κίνδυνο για τη δημιουργία ενός άλλου πολεμικού μετώπου στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον αντιναύρχο εν αποστρατεία πίσω από αυτές τις ενέργειες που είναι υποκινούμενες είναι το Ιράν το οποίο επιχειρεί μέσω των εξτρεμιστικών ομάδων που διαθέτει.

«Εάν το Ιράν πάει να χτυπήσει από μόνο του το Ισραήλ, έχει τον κίνδυνο όλες οι αραβικές χώρες τις οποίες ήδη απειλεί -είτε με το πολιτικό Ισλάμ είτε με την στρατιωτική ισχύ που διαθέτει- θα γυρίσουν εναντίον του και θα πάψουν να υποστηρίζουν τη Χαμάς» σημείωσε ο κ. Εγκολφόπουλος.




Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας

Όπως είπε «στη βόρεια Συρία είναι εγκατεστημένοι οι Αμερικανοί και φυλούν μαζί με τους Κούρδους τους μαχητές της ISIS» επισήμανε ο κ. Εγκολφόπουλος τονίζοντας ότι σε αυτή την περιοχή πριν από λίγες ημέρες έγινε απόπειρα επίθεσης με drones, άγνωστης προέλευσης.

«Μπορεί να προέρχονται (τα drone) από το Ιράν, μπορεί να προέρχονται από την Τουρκία», δύο χώρες που όπως είπε δεν ανήκουν στον αραβικό κόσμο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου ο στρατιωτικός αναλύτης εξήγησε ότι η παρουσία δύο αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στην περιοχή είναι για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Γι αυτό και οι Αμερικανοί κατέρριψαν το drone της Τουρκίας. Ήθελαν να τους πουν “μέχρι εδώ”», πρόσθεσε.

Η Χαμάς έχει 30.000 ρουκέτες κρυμμένες στα τούνελ

Δείχνονας στον χάρτη τη Λωρίδα της Γάζας και την εμβέλεια των ρουκετών που έχει η Χαμάς και μπορούν να πλήξουν ισραηλινούς στόχους τόνισε ότι η Χαμάς έχει περίπου 30.000 ρουκέτες κρυμμένες μέσα σε όλα τα τούνελ που φτάνουν σε έκταση τα 75 – 80 χλμ.

Επίσης, όπως είπε στον Λίβανο, «η Χεζμπολάχ έχει 150.000 πυραύλους ιρανικής προελεύσεως, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλο το Ισραήλ».

Όπως τόνισε δεν συμφέρει τη Χεζμπολάχ να μπει στο παιχνίδι γιατί οι Αμερικανοί την έχουν προειδοποιήσει ότι θα βοηθήσουν το Ισραήλ.

Παράλληλα εξήγησε ότι το Ισραήλ χτυπά σημεία που πιστεύει ότι βρίσκονται τα τούνελ της Χαμάς.

«Οι συνεχείς βομβαρδισμοί και η μη εκδήλωση της χερσαίας επιχείρησης έχει δημιουργήσει ήδη πρόβλημα στη Χαμάς γιατί καταστρέφουν περισσότερους στόχους μέσα στην περιοχή της Γάζας οι Ισραηλινοί και δεύτερον είναι ο ψυχολογικός πόλεμος», συμπλήρωσε ο στρατιωτικός αναλυτής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συνεχίζει την κόντρα με τον ΟΗΕ το Ισραήλ: «Ζητείστε από τη Χαμάς καύσιμα για τη Γάζα» λέει ο στρατός στον διεθνή οργανισμό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: