Σπάει όλα τα ρεκόρ εκκίνησης η Τότεναμ του Ποστέκογλου: Oι οπαδοί της παραληρούν για τον «Ange» που τους έκανε να χαίρονται ξανά το ποδόσφαιρο και κάνουν όνειρα για πρώτο πρωτάθλημα μετά το ’61!

FILE PHOTO: Ange Postecoglou, manager of Tottenham Hotspur, reacts during the pre-season soccer match between West Ham United and the Tottenham Hotspurs at Optus Stadium in Perth, Australia, 18 July 2023. EPA/RICHARD WAINWRIGHT NO ARCHIVING, EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Ο Άγγελος Ποστέκογλου από το βράδυ της Δευτέρας έχει πετύχει μια σημαντική επίδοση:
Οι 23 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει η Τότεναμ στις εννέα πρώτες αγωνιστικές της Premier League είναι η καλύτερη επίδοση εκκίνησης (σε αυτόν τον όχι αμελητέο αριθμό αγωνιστικών) στο μεγαλύτερο και καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη για πρωτάρη προπονητή στον πάγκο μιας ομάδας και μάι από τις καλύτερες που έχουν σημειωθεί ποτέ.

Τα «σπιρούνια» παραμένουν δίχως ήττα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου με σχετική άνεση έφτασε στο τελικό 2-0 επί της Φούλαμ και έτσι η Τότεναμ βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 9 αγωνιστικές και όπως σημειώνει το ΒΒC, οι φίλοι της χαίρονται να βλέπουν ξανά ποδόσφαιρο.

 

Ο 58χρονος Ποστέκογλου, έφυγε από τη Σέλτικ για τους Σπερς αφού κέρδισε διαδοχικούς τίτλους στην Πρέμιερσιπ της Σκωτίας στις δύο σεζόν που ήταν επικεφαλής του συλλόγου της Γλασκώβης.

Προτού κατηφορίσει στο Λονδίνο και την Τότεναμ, υπήρχε αρκετή δυσαρέσκεια για το αμυντικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα υπό τους προηγούμενους προπονητές των Σπερς. Κάτι που ο Ποστέκογλου αντιμετώπισε αμέσως.

Ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ και σχολιαστής πλέον Τζέιμι Κάραχερ δήλωσε στο Sky Sports: «Και πέρυσι ξεκίνησαν καλά με τον Αντόνιο Κόντε, αλλά δεν υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός. Τώρα η Τότεναμ παίζει πραγματικά γενναίο ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί λατρεύουν να παρακολουθούν ξανά την ομάδα τους».

 

Λίγοι στο βόρειο Λονδίνο ίσως πιστεύουν στα όνειρα ενός πρώτου τίτλου στην κορυφαία κατηγορία από το 1961, ειδικά με αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ.

Ο ίδιος ο προπονητής είναι ένας από αυτούς, αφού επιμένει ότι η ομάδα του είχε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει.

«Κάθε εβδομάδα λέω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτό δεν αλλάζει. Είμαστε εννέα παιχνίδια και είμαστε στην αρχή. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα να κάτσω εδώ και να πω “ναι, είμαστε μια μεγάλη ομάδα”. Αυτό που λέω όμως είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε και αυτό είναι δικιά μου ευθύνη να βεβαιωθώ ότι θα το κάνουμε».

Σε μια ελαφρώς διαφορετική στατιστική αποτίμηση το BBC σημειώνει ότι μόνο οκτώ ομάδες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με περισσότερες νίκες: Τε τέσσερις από αυτές πήραν τον τίτλο.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ξεκίνημα ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την απώλεια του πρώτου σκόρερ του συλλόγου Χάρι Κέιν που έφυγε το καλοκαίρι για την Μπάγερν Μονάχου.

Και το παραλήρημα για τον Ποστέκογλου δεν χάνει ευκαιρία να εκδηλωθεί: Στο τέλος της νίκης εναντίον της Φούλαμ, τα ηχεία στο γήπεδο έπαιζαν το Angels του Ρόμπι Γουίλιαμς.

Οι φαν της ομάδας τραγουδούσαν τους ειδικά προσαρμοσμένους στίχους (από τον ίδιο τον Γούλιαμς που ειναι μέγας οπαδός της ομάδος) για τον μάνατζέρ τους.

Με τον οποίο ελπίζουν ότι θα αρχίσουν να χτίζουν κάτι ξεχωριστό.

Με πληροφορίες από BBC

Κροτίδα στο ντέρμπι: Σε απολογία ο Ολυμπιακός με κίνδυνο τιμωρίας, δεν κλήθηκε ο Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: