Κροτίδα στο ντέρμπι: Σε απολογία ο Ολυμπιακός με κίνδυνο τιμωρίας, δεν κλήθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Χουανκάρ πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για την 8η αγωνιστική πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της SuperLeague, στο γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης”, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου (10:30) τον Ολυμπιακό για το διακοπέν ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ενώ δεν απηύθυνε κατηγορητήριο στους φιλοξενούμενους.

Όπως αναφέρεται στην κλήση του αθλητικού δικαστή, οι «ερυθρόλευκοι» θα απολογηθούν «επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’, 2 περ. α’, β’ ιι, 3 περ. Ι α’, ε’, ΙΙ περ.β, ΙΙΙ, 4 περ. α’ , παρ.6 περ. β, δ, στ, του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ.3 περ. ΙΙ του ΚΑΠ».

Το άρθρο 15 ΙΙ (β) προβλέπει ότι αν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 έως 150.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, εκτός του προαναφερόμενου προστίμου επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3, εκτός κι αν το αποτέλεσμα ήδη την ευνοούσε, αλλά και «λουκέτο» στην έδρα της υπαίτιας ομάδας από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Για την ίδια ημέρα κλήθηκαν επίσης σε απολογία και οι ΠΑΕ ΑΕΚ (για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης), Άρης (για τη συνάντηση με τον Πανσερραϊκό), Αστέρας Τρίπολης (για το ματς με την ΑΕΚ), ΟΦΗ (με Κηφισιά), ΠΑΟΚ (με Ατρόμητο) και Παναιτωλικός (με Βόλο).

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Στα τελικά του WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη: Παίρνει τη θέση της Καρολίνα Μούχοβα που απέσυρε τη συμμετοχή της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: