Σε καταφύγιο το προσωπικό της Πρεσβείας της Κύπρου στο Ισραήλ μετά από πυραυλική επίθεση

FILE PHOTO: Τεράστια σύννεφα καπνού πάνω από τη Γάζα μετά από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό. EPA/MOHAMMED SABER




Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν στην εμπόλεμη πλέον ζώνη του Ισραήλ τα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Κύπρου στο Τελ Αβίβ περιέγραψε ο Κύπριος Πρέσβης, Κορνήλιος Κορνηλίου μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο.

Όπως είπε ο κ. Κορνηλίου, την Δευτέρα ήταν ένα ήσυχο σχετικά βράδυ καθώς πλέον το Ισραήλ επικεντρώνεται στη Γάζα και στα περίχωρά της. Σποραδικά, όπως είπε, ακούγονται κάποιοι βομβαρδισμοί.

Ο κ. Κορνηλίου ανέφερε πως οι πληροφορίες στο Ισραήλ κάνουν λόγο για 100 ομήρους στα χέρια της Χαμάς, ενώ η τρομοκρατική οργάνωση ισχυρίζεται ότι ο αριθμός αγγίζει τους 130.

«Δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις το Ισραήλ για χάρη των ομήρων , θα προχωρήσει στην κάθαρση των τρομοκρατικών στοιχείων. Να τονίσω ότι ο Νετανιάχου έχει διορίσει υπουργό που ασχολείται ειδικά για το θέμα των ομήρων», είπε ο κ. Κορνηλίου και συμπλήρωσε:

«Άρχισαν οι χερσαίες επεμβάσεις από τη στιγμή που κηρύχθηκε ο πόλεμος. Δεν θα πάρει παρά πολύ καιρό», τόνισε και διευκρίνισε ότι ο μόνος κίνδυνος είναι το ενδεχόμενο γενικής σύρραξης.

  • Καταλήγοντας, αποκάλυψε ότι χθες τα μέλη της κυπριακής πρεσβείας βίωσαν τρομακτικές στιγμές, καθώς πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε πολύ κοντινό σημείο, με αποτέλεσμα να διαφύγουν άμεσα στα καταφύγια.

Με πληροφορίες από omegalive.com

 

Θαύμα, θαύμα: Το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών χαιρετίζει τη συμφωνία για την Πύλα… Ξέχασαν οι Αττίλες ότι δημιούργησαν το πρόβλημα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: