Θαύμα, θαύμα: Το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών χαιρετίζει τη συμφωνία για την Πύλα… Ξέχασαν οι Αττίλες ότι δημιούργησαν το πρόβλημα…

FILE PHOTO: epa10850083 Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan (L) and Turkey’s Minister of Foreign Affairs Hakan Fidan EPA, MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τον δρόμο της Πύλας αναφέροντας ότι «αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της εποικοδομητικής στάσης που επιδεικνύει πάντα η πλευρά της παράνομης “τδβκ”», όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της (παράνομης) “τδβκ” και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για την κατασκευή του δρόμου στην Πύλα. Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση του (παράνομου) “υπέξ” της (παράνομης) “τδβκ” σχετικά με αυτό το θέμα» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Η κατασκευή του δρόμου Πύλας, που είναι ένα ανθρωπιστικό έργο, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και δεκαετίες προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών της (παράνομης) “τδβκ” που ζουν στο μικτό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη στα εδάφη της πατρίδας τους.

Η συμφωνία για την κατασκευή του δρόμου αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της εποικοδομητικής στάσης που επιδεικνύει πάντα η πλευρά της (παράνομης) “τδβκ”. Αυτή η προσέγγιση της (παράνομης) “τδβκ” είναι επίσης δείκτης της συμβολής της τουρκικής πλευράς για την επιτυχία του μοναδικού ρεαλιστικού μοντέλου λύσης που βασίζεται στη συνεργασία των δύο κρατών στο νησί», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει πως «όπως τονίζεται από τις αρχές της (παράνομης) “τδβκ”, τα έργα που μπορούν να σχεδιαστούν ή να υλοποιηθούν στην περιοχή της Πύλας αλλά και σε ολόκληρη τη νεκρή ζώνη στο πλαίσιο της συμφωνίας πρέπει να υπόκεινται στην έγκριση των Τουρκοκυπρίων. Η χώρα μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό το θέμα σε στενό συντονισμό με την (παράνομη) “τδβκ”».

Πληροφορίες μέσω του ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πολύ μεγάλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για τη Λευκωσία: Αστική ανάπτυξη στην Πύλα βάσει της συμφωνίας που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: