Ρεσιτάλ υποκρισίας και υστερίας της Αγκυρας: Μιλούν για «απειλή μεσαίωνα» και εγκαλούν τις ΗΠΑ για τo Gerald Ford και τον Μπλίνκεν που… τόλμησε να δηλώσει «Εβραίος»

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ. EPA, OLIVIER HOSLET




Συνεχίζουν το παραλήρημά τους Τούρκοι αξιωματούχοι σε κορυφαίο επίπεδο κατά της Δύσης και του Ισραήλ.

Mετά τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, έβαλε κατά των ΗΠΑ για την απόφασή τους να στείλουν το αεροπλανοφόρο Gerald Ford στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξουν το Ισραήλ αναφέροντας: «Οδηγείτε τον κόσμο στον Μεσαίωνα».

Ο Τσελίκ επιτέθηκε και στον Άντονι Μπλίνκεν για τη δήλωσή του ότι είναι «Εβραίος» κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί τώρα είναι μήνυμα ειρήνης… Τι θα κάνουν, τι κερδίζουν με την αποστολή αεροπλανοφόρων; Θα βομβαρδίσει τη Γάζα; Τι θα συμβεί στον κόσμο όταν τα κράτη που διαθέτουν αεροπλανοφόρα ή πολεμικά πλοία θα τα στέλνουν στις χώρες που τις θεωρούν συμμάχους τους ενώ θα βρίσκονται σε μια σύγκρουση με άλλες χώρες; Τότε τι θα συμβεί; Δεν θα έχει αξία η διπλωματία ή οι διεθνείς οργανισμοί;» διερωτήθηκε ο Τσελίκ.

Όπως δήλωσε το στέλεχος του AKP «ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πήγε εκεί και δήλωσε πως ‘’δεν είμαι εδώ μόνο ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά και ως ένας Εβραίος’’. Ας το εξετάσουμε ως εξής: συμβαίνει μια σύγκρουση σε μια περιοχή και πάνε οι ΥΠΕΞ άλλων χωρών και λένε βρισκόμαστε εδώ ως μέλη αυτής της θρησκείας… Μα αυτή είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος, το να παίρνεις τη θέση της μιας πλευράς ενώ δηλώνεις το θρήσκευμά σου, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί η διπλωματία και να υπάρχει η προοπτική της ειρήνης, αυτό είναι τεράστιο λάθος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ».

«Όταν λέτε πως δεν βρίσκομαι εδώ μόνο ως ηγέτης, αλλά και ως μέλος μιας θρησκευτικής ομάδας, τότε εμπλέκετε τη θρησκεία και υποστηρίζετε συγκεκριμένους και οδηγείτε τον κόσμο στον Μεσαίωνα. Aυτοί που πρέπει να λειτουργούν την διπλωματία και βάζουν στη μέση τη θρησκεία. Απο εδώ δεν θα προκύψει τίποτα ούτε καμία προοπτική» κατέληξε ο Τσελίκ.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σε δίκη 79χρονος πρώην πράκτορας της Στάζι: Το 1974 εκτέλεσε εν ψυχρώ Πολωνό που ήθελε να εγκαταλείψει τον «παράδεισο» της DDR

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: