Προκαλεί ο ισλαμιστής Ερντογάν: Θα συναντηθεί τις επόμενες ώρες με τον επικεφαλής της τρομοκρατικής Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον πολιτικό αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Άγκυρα. Photo via MUSTAFA KAMACI, TURKISH PRESIDENCY PRESS OFFICE




Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

«Θα κρατήσουμε την ατζέντα μεταξύ εμάς και του κ. Χανίγιε», είπε ο Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν έστειλε τον ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στην Ντόχα την περασμένη Τετάρτη, ένδειξη ότι θέλει να συνεχίσει να διαδραματίζει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Χανίγιε, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό και να είναι η φωνή του.

Η Χαμάς έχει γραφείο στην Τουρκία από το 2011, όταν η Τουρκία βοήθησε στην εξασφάλιση της συμφωνίας για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σιαλίτ.

Ο Χακάν Φιντάν ήταν πρώην επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και η χώρα παρείχε πληροφορίες και διαβατήρια σε αξιωματούχους της Χαμάς, σύμφωνα με τον Σινάν Σίντι, ειδικό για την Τουρκία στο Ίδρυμα για την Άμυνα των Δημοκρατιών στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τις τουρκικές αρχές.

Ο Φιντάν έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Σαμέχ Σούκρι, το Σάββατο.

Ο αρχηγός της Χαμάς δεν έχει συναντηθεί με τον Ερντογάν από τον Ιούλιο του 2023.

Με πληροφορίες Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ΚΥΠΕ

Θεομηνία στα ρωσικά Ουράλια: Eντολή εκκένωσης έδωσαν οι αρχές της επαρχίας Κουργκάν για ορισμένες περιοχές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: