Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο παλαίμαχος ποδοφαιριστής του Αρη Γιάννης Μιχαλήτσος

Στιγμιότυπο από βίντεο της ΕΡΤ




Έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε σήμερα (Πέμπτη 12/10) από τη ζωή ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Σε ηλικία 66 ετών άφησε την τελευταία πνοή του ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που συνέδεσε όσο λίγοι το όνομά του με τον Άρη.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1957 στη Βέροια και, αφού πέρασε από όλες τις «μικρές» ομάδες της «Βασίλισσας του Βορρά», ακολούθησε η μεταγραφή του στον Άρη.

Φόρεσε τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» για 10 χρόνια, από το 1976 ως το 1986, για να περάσει στη συνέχεια από τον ΟΦΗ (κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας το 1987) και τη Δόξα Δράμας.

Στην ποδοσφαιρική καριέρα του μέτρησε 265 ματς και 11 γκολ στην Α΄ Εθνική. Ως παίκτης του Άρη, μάλιστα, κατέγραψε 176 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, 162 από τα οποία ήταν στο πρωτάθλημα. Ακολούθησαν θητείες και στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Ο Μιχαλήτσος, μάλιστα, είναι στην πρώτη 15άδα της λίστας προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια, καθώς το κοντέρ «έγραψε» 12 νίκες, 13 ισοπαλίες και 24 ήττες σε 49 ματς στις συνολικά έξι παρουσίες του σε διάφορα πόστα (εργάστηκε ακόμα κι ως σκάουτ ή και βοηθός προπονητή) στους Θεσσαλονικείς.

«Ένας ακόμα “ήρωας” απ’ τη χρυσή εποχή της ομάδας μας, ο οποίος έγραψε το όνομά του στην ιστορία, λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου το 1987, δεν είναι πια μαζί μας. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος, φόρεσε μόνο δύο χρόνια τη φανέλα του ΟΦΗ, αλλά πρόλαβε να αγαπηθεί από τον κόσμο, να “δεθεί” και ν’ αγαπήσει την ομάδα μας στο διάστημα παραμονής του στην Κρήτη, καταγράφοντας συνολικά 47 συμμετοχές και πέντε γκολ με τα ασπρόμαυρα. Στην ιστορία του ΟΦΗ θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση, όπως άλλωστε και στις καρδιές όλων μας» αναφέρει η σχετική ανάρτηση του συλλόγου της Κρήτης.

Σε ανάλογο ύφος και η ανάρτηση του Αγγελου Χαριστέα. Ο σκόρερ της Εθνικής μας στον τελικό του EURO 2004 στην Πορτογαλία, δεν ξέχασε τον άνθρωπο που τον «ανακάλυψε» ποδοσφαιρικά, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Εφυγε σήμερα από τη ζωή ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε ποδοσφαιριστή. Γιάνναρε δεν θα σε ξεχάσω ποτέ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Μετά από 123 χρόνια, η ΔΟΕ επαναφέρει το κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποφασίζει για την τύχη της άρσης βαρών, που «ταλαιπωρείται» από το ντόπινγκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: