Πέντε χρόνια από την δολοφονία του Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα: Τιμή και Δόξα σε όσους φυλάττουν Θερμοπύλες στην ελληνική γης της Βορείου Ηπείρου!

FILE PHOTO: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στο Μνημείο πεσόντων στην Κλεισούρα. Photo via Facebook, Katsifas Konstantinos




Της ΑΝΝΑΣ ΝΟΤΗ*, Νέα Υόρκη,

Η Ημέρα του ΟΧΙ, η Εθνική Επέτειος μας! Οι εικόνες από την σχολική γιορτή για την Επέτειο του ΟΧΙ, στο Σχολείο Ομηρος στην Χειμάρρα , στο κάστρο του Ελληνισμού συγκλονίζουν όπως και όλες οι εικόνες από τα σχολεία της Ελληνικής γης στην Βόρειο Ήπειρο, αυτές τις ημέρες.

Για όλους εμάς που ζήσαμε στα μέρη που έγινε το Έπος του Ελληνικού Στρατού και παρά τις αντιξοότητες και τις διώξεις, κρατήσαμε άσβεστη την φλόγα της πατρίδας μας. Της πατρίδας που πολλές δεν μας στήριξε αλλά αυτή την πατρίδα την κρατήσαμε σαν φυλαχτό μεσα μας.

Η Ημέρα που την 28η Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέρασε από τις Βουλιαράτες στην Αιωνιότητα και στο πάνθεον των ηρώων λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στο καθεστώς της Αλβανικής καταπίεσης, λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλους αυτούς που δεν σέβονται την ιερή σημαία μας, τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας, της Ελλάδας μας!

  • Καμία άλλη μέρα δεν θα ταίριαζε περισσότερο στην ανάδειξη του Κατσίφα σε ήρωα του Ελληνισμού!

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έγινε ήρωας επειδή αντιστάθηκε εκείνη την μέρα στους δολοφόνους της μυστικής αστυνομίας, της Ρενέ, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας γεννήθηκε ήρωας και απλά συνάντησε το πεπρωμένο του.

Εξάλλου ο Κωνσταντίνος έζησε ως ήρωας, φέρθηκε ως ήρωας, σκέφθηκε ως ήρωας, έδρασε και αντιστάθηκε ως ήρωας και ως ήρωας πέθανε!

«Η ζωή κάτω από τον ζυγό της τυραννίας δεν έχει νόημα και αξία. Η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά είναι έπαθλο που το κερδίζει ο άνθρωπος με τον αγώνα του», είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ένας ήρωας που με την θυσία του ξύπνησε από τον λήθαργο τον Ελληνισμό που για δεκαετίες είχε ξεχάσει τους χιλιάδες πραγματικούς Ελληνες που γεννήθηκαν και έζησαν στην Βόρειο Ήπειρο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε πολλές επιλογές στην ζωή του, επέλεξε όμως την μία και μοναδική που θα ταίριαζε στην συνείδηση και την ψυχή του. Επέλεξε τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, τον δρόμο που οδηγεί στην λευθεριά, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια ένα ένα.

Για την Σημαία γεννήθηκε, για την Σημαία ζούσε και για την Σημαία πέθανε! Για τους δολοφόνους ενός ήρωα, η κατάρα είναι βαριά, καθώς οι σφαίρες τους πλήγωσαν το κορμί αλλά την ψυχή του ποτέ δεν την σκότωσαν, οι σφαίρες ποτέ δεν βρήκαν την καρδιά του Ελληνα. Και όσο σκληρή και αν είναι η πραγματικότητα για τους δικούς του ανθρώπους, το αίμα του που έβαψε τα άγια ελληνικά χώματα της Βορείου Ηπείρου, το αίμα του το γαλανόλευκο…

Οι σφαίρες τον έκαναν Αθάνατο καθώς ο θάνατος του αντρειωμένου, θάνατος δεν λογιέται! Αθάνατο στην συνείδηση των Ελλήνων σε όλο τον πλανήτη, αθάνατο στην συνείδηση των Ελλήνων των επομένων γενεών.

  • Εξάλλου, όπως λέει ο ποιητής, ο θάνατος ενός ήρωα λυτρώνει έναν ολόκληρο λαό! Σήμερα, γιορτάζουμε την ηρωική Επέτειο του ΟΧΙ που γράφτηκε με το αίμα των Ελλήνων στα Βουνά της Βορείου Ηπείρου και ταυτόχρονα τιμούμε την μνήμη του ήρωα Κατσίφα 5 χρόνια από τον θάνατο του, στα ίδια άγια χώματα!

Ζήτω η Βόρεια Ήπειρος, Ζήτω η Ελλάδα, Κωνσταντίνος Κατσίφας ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΥΓ. Και σήμερα βλέπουμε ακόμα έναν ήρωα του να κρατάει ψηλά την Σημαία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, τον Φρέντη Μπελέρη, επειδή αυτή η γή πάντα θα βγάζει ήρωες και επειδή αυτοί οι ήρωες πάντα θα τιμούν αυτά τα χώματα, αυτή την κληρονομιά, αυτή την πατρίδα, αυτή την Ελλάδα!

* Άννα Νότη
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης «Σπύρος Μήλιος»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

28η Οκτωβρίου στο Καστελλόριζο: Εκεί που η Ελλάδα δεν μετριέται με το στρέμμα Εκεί που κρίνεται η Ελληνικότητα, το μέλλον, η επιβίωση η Γη και το Ύδωρ του έθνους μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: