Ο Τραμπ λέει «απροετοίμαστο» τον Νετανιάχου και καυχιέται ότι με τον ίδιο στην προεδρία των ΗΠΑ το Ισραήλ δεν θα δεχόταν «πολύ άσχημο πλήγμα»

FILE PHOTO Ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. EPA/CJ GUNTHER




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες Τετάρτη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για έλλειψη προετοιμασίας, όπως το βλέπει, για την επίθεση της Χαμάς η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στην ισραηλινή επικράτεια.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024 έκρινε πως ο κ. Νετανιάχου «υπέστη πολύ άσχημο πλήγμα».

«Δεν έχει προετοιμαστεί. Ήταν απροετοίμαστος και το Ισραήλ ήταν απροετοίμαστο. Υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του πρώην προέδρου καταγράφονται καθώς ακόμη οι ισραηλινές αρχές συγκεντρώνουν πτώματα των θυμάτων μια από τις χειρότερες επιθέσεις από καταβολής κράτους.

Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και φέρεται να κάνει σχεδιασμούς για χερσαία επιχείρηση στο Ισραήλ.

Αντίπαλος του κ. Τραμπ στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, με τη σειρά του επέκρινε τον πρώην πρόεδρο για τα σχόλια αυτά.

Είναι «παράλογο πως οποιοσδήποτε», ακόμη περισσότερο «κάποιος που έχει θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος», επιλέγει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «για να επιτεθεί στον φίλο μας και σύμμαχό μας, το Ισραήλ», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κ.κ. Τραμπ και Νετανιάχου είχαν στενή σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικάνου (2017-2021), όμως έκτοτε έχουν εμφανιστεί ρωγμές ανάμεσά τους.

Ο κ. Τραμπ επανήλθε στα σχόλια αυτά χθες το απόγευμα θίγοντας τα μέτρα ασφαλείας του Ισραήλ και επιμένοντας πως «κάποια πράγματα πήγανε λάθος την τελευταία εβδομάδα».

Ο μεγιστάνας υποστήριξε πως «πρέπει να μπουν στον ίσιο δρόμο διότι πιθανόν μάχονται μεγάλη δύναμη, πιθανόν μάχονται με το Ιράν».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Η πιο προχωρημένη δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν στους Εβραίους: «Μπορείτε να βασίζεστε σε μένα», διαβεβαίωσε την ισραηλιτική κοινότητα, τι ζήτησε από τον Νετανιαχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: