Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου αποκάλυψε ότι η Εισαγγελία της Ε.Ε. χειρίζεται το θέμα της συνομιλίας του προέδρου της ΕΔΕΚ με τον ευρωβουλευτή Παπαδάκη, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας

FILE PHOTO: Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης. Φωτογραφία Πολίτης




Το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του Κυπριου ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά διαχείριση ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Αυτό είναι θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (European Public Prosecutor’s Office – EPΡΟ), που είναι το αρμόδιο όργανο για να χειριστεί θέματα διαχείρισης πόρων της Ένωσης, ξεκαθάρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα τυγχάνει ήδη χειρισμού από την ΕΡΡΟ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ μετά από διάλεξη που έδωσε σε φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Γιώργος Σαββίδης είπε ότι για το θέμα που προέκυψε από τη δημοσιοποίηση ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, για τον λόγο ότι αφορά ευρωπαϊκά ταμεία, δεν μπορεί να τύχει χειρισμού από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, αλλά πρέπει να τύχει χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Και μπορώ να σας πω ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ήδη τυγχάνει χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν ζητηθεί βοήθεια από την ΕΡΡΟ τι θα κάνει, ο κ. Σαββίδης απάντησε ότι «έχουμε άψογη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αλλά θέματα που αφορούν την διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, είναι θέματα που τυγχάνουν αποκλειστικού χειρισμού από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Αν μας ζητηθεί οποιαδήποτε βοήθεια, εννοείται ότι θα την παράσχουμε».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τη λήψη νομικών μέτρων προχωρά ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρη Παπαδάκης, στον απόηχο του ηχητικού δημοσιεύματος που βλέπει εδώ και λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την επίμαχη συζήτηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον ίδιο.

Ο Ευρωβουλευτής μέσω γραπτής του δήλωσης, σημειώνει πως «η συνομιλία, η οποία ηχογραφήθηκε από τον ίδιο, εν αγνοία μου, επιβεβαιώνω ότι είναι αυθεντική και έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, λίγο μετά την επανεκλογή μου».

Σε άλλο σημείο της δήλωσης τονίζει πως «το ηχητικό τεκμήριο έχει ήδη αποσταλεί στους δικηγόρους μου, ώστε να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα, απέναντι σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό».

Σχολιάζοντας πως «με τη δημοσιοποίηση του θέματος, μπορεί πλέον, ο κάθε ένας και η κάθε μια, να επιβεβαιώσει οριστικά ότι η “διαγραφή” μου από την ΕΔΕΚ ήταν εκδικητική, κατόπιν της άρνησής μου να συναινέσω στην παρανομία, που προσπαθούσε να μου επιβάλει, ο ίδιος ο Μ. Σιζόπουλος».

Διαβάστε επίσης:

Διέρρευσε ηχητικό ντοκουμέντο Σιζόπουλου-Παπαδάκη
Αυτούσια η δήλωση του Δημήτρη Παπαδάκη

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδος και της Κύπρου, ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο “πρόεδρος” της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ακούγεται να απαιτεί από εμένα, ως επανεκλεγέντα Ευρωβουλευτή, να συναινέσω, σε παράνομες διαδικασίες για την απόσπαση χρημάτων από τα κονδύλια που διαθέτει το Ευρωκοινοβούλιο, σε μισθούς συνεργατών και έξοδα λειτουργίας γραφείου του Ευρωβουλευτή στην Κύπρο.

Η συνομιλία, η οποία ηχογραφήθηκε από τον ίδιο, εν αγνοία μου, επιβεβαιώνω ότι είναι αυθεντική και έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, λίγο μετά την επανεκλογή μου.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, πριν από τις Ευρωεκλογές του 2019, είχε ζητήσει από όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ, να υπογράψουμε “Σύμβαση – Έντυπο Δέσμευσης” με το οποίο, θα συναινούσαμε ουσιαστικά στην απόσπαση χρημάτων από κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου.

Εξήγησα ότι αυτό, είναι παράνομο και ανήθικο.

Επιπλέον, ξεκαθάρισα ότι, για κάθε ποσό που εκταμιεύεται από το Ευρωκοινοβούλιο προς τα μέλη του, προσκομίζονται αποδεικτικά και γίνεται σχολαστικός έλεγχος, ώστε να δαπανούνται με διαφάνεια, για τον σκοπό που προορίζονται.

Στο ηχητικό, ακούγεται πολλές φορές, να επαναλαμβάνω ότι αυτό που μου ζητάει είναι παράνομο και εκείνος ακούγεται να επιμένει να παρανομήσω, μέχρι και το τέλος της συνομιλίας, όταν πλέον καταλήγει να με απειλεί, ότι αν δεν συναινέσω θα μείνω χωρίς κόμμα, όπως τελικά και έγινε αφού με “διέγραψε” από την ΕΔΕΚ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερθένα γεγονότα, επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά η αναφορά μου, για μετατροπή του κόμματος σε εγκληματική οργάνωση.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω ότι είχα προσφύγει στο εθνικό δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, ότι η συμφωνία που μου επέβαλε ο Μ. Σιζόπουλος ήταν παράνομη.

Παράλληλα, υπενθυμίζω ότι αυτή ήταν και η εισήγηση των δικηγόρων μου, προς τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, την οποία προφανώς απέρριψαν, παράλογα και αναίτια, αρνούμενοι να δεχτούν τις θέσεις που, με συνέπεια και εξ αρχής, θέταμε.

Το ηχητικό τεκμήριο έχει ήδη αποσταλεί στους δικηγόρους μου, ώστε να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα, απέναντι σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό.

Με τη δημοσιοποίηση του θέματος, μπορεί πλέον, ο κάθε ένας και η κάθε μια, να επιβεβαιώσει οριστικά ότι η “διαγραφή” μου από την ΕΔΕΚ ήταν εκδικητική, κατόπιν της άρνησής μου να συναινέσω στην παρανομία, που προσπαθούσε να μου επιβάλει, ο ίδιος ο Μ. Σιζόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι και πρόσφατα, όντας “διαγραμμένος”, κατέβαλλα μηνιαίως στην ΕΔΕΚ, την εισφορά μου, ως πολιτειακός αξιωματούχος, ως όριζε το καταστατικό, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις οικονομικές καταστάσεις, που δημοσίευσε το κόμμα στην ιστοσελίδα του.

Με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Μ. Σιζόπουλου, το κόμμα του Βάσου Λυσσαρίδη, το κόμμα των Αγωνιστών της Δημοκρατίας, δεν αντικατοπτρίζει τίποτα πια από τις αρχές του. Ιστορικά στελέχη έχουν διαγραφεί, τα ποσοστά της ΕΔΕΚ έχουν συρρικνωθεί και ο δημόσιος λόγος που εκφράζει τα τελευταία χρόνια, δεν θυμίζει τίποτα από Σοσιαλισμό και Δημοκρατία.
ΚΥΠΕ – ΡΠΑ, ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Δικάζεται στο Αμβούργο ο Κούρδος αγωνιστής που απέλασε η Κυπριακή Δημοκρατία: Στις 3 Νοεμβρίου η δίκη του Κενάν Αγιάς, αναφέρουν οι δικηγόροι του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: