Δικάζεται στο Αμβούργο ο Κούρδος αγωνιστής που απέλασε η Κυπριακή Δημοκρατία: Στις 3 Νοεμβρίου η δίκη του Κενάν Αγιάς, αναφέρουν οι δικηγόροι του

FILE PHOTO: Ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης – Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» πραγματοποίησε συγκέντρωση με θέμα τη μη έκδοση του Κούρδου Κενάν Αγιαζ στη Γερμανία μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Λευκωσία 20 Μαρτίου 2023. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Αρχίζει στις 3 Νοεμβρίου, στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου, η δίκη κατά του Κούρδου Κενάν Αγιάς με τους δικηγόρους υπεράσπισής του, Antonia von der Behrens, Stephan Kuhn και Ευστάθιο Κ. Ευσταθίου, να αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου ότι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση απόρριψης των κατηγοριών και την αίτηση αποφυλάκισης του Κενάν Αγιάς από την προφυλάκιση.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι “το δικαστήριο ως αναμενόταν αποδέχτηκε τη θέση της κατηγορούσας αρχής και απέρριψε όλα τα επιχειρήματα που προέβαλε η υπεράσπιση κατά του ελάχιστα αιτιολογημένου κατηγορητηρίου”.

Προστίθεται ότι το είδος των αποδεικτικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Kenan Ayas, όπως η υποτιθέμενη οργάνωση νόμιμων διαδηλώσεων και συναντήσεων, θα πρέπει τώρα να αμφισβητηθεί από την υπεράσπιση κατά τη διάρκεια της δίκης.

Αναφέρεται ότι όσον αφορά το θέμα της προφυλάκισης, το δικαστήριο ακολούθησε επίσης την εισαγγελία και διέταξε την προφυλάκιση του Κενάν Αγιάς να συνεχιστεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι συνθήκες κράτησης του Αγιάς καθιστούν πολύ δύσκολη την προετοιμασία της υπεράσπισης για τη δίκη. Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δεκαπέντε δικασίμους.

Ο Αγιάς συνελήφθη στην Κύπρο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, που είχε εκδώσει η Γερμανία, η οποία ζήτησε την έκδοσή του κατηγορώντας τον για τρομοκρατία.

ΚΥΠΕ – ΖΣΩ, ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Είναι μια αδικημένη επαρχία όσον αφορά τη στήριξη που έχει λάβει από το κράτος: Έργα αρκετών εκατομμυρίων στην ελεύθερη Αμμόχωστο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: