Ο Νετανιάχου απορρίπτει την κατάπαυση πυρός: «Κανείς δεν θα το ζητούσε από τις ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ λέει* «Ο στρατός προχωρά μεθοδικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας» [video]

FILE PHOTO: Israel’s Prime Minister Benjamin Netanyahu addresses a press conference in The Kirya military base in Tel Aviv, Israel, 28 October 2023. EPA/ABIR SULTAN / POOL




Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός προχωρά “μεθοδικά” μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την 24η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Από το βράδυ της Παρασκευής, οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις και τα αεροπορικά πλήγματα εντείνονται σταδιακά, με στόχο να “καταστρέψουν” τη Χαμάς και να “επιστρέψουν τους ομήρους στο σπίτι”, περισσότερους από 230 ανθρώπους που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου στο παλαιστινιακό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια δεκανέα.

Ο πόλεμος που απειλεί με ανάφλεξη όλη την περιοχή, μετρά ήδη χιλιάδες νεκρούς, ως επί το πλείστον άμαχους, και θέτει σε πολύ σκληρή δοκιμασία τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Ο παλαιστινιακός θύλακας τελεί από τις 9 Οκτωβρίου υπό “πλήρη αποκλεισμό”, χωρίς νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι έπληξε τις τελευταίες 24 ώρες “600 στόχους”, αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και κρησφύγετα της Χαμάς, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν “τρομοκρατική” οργάνωση.

 

Δήλωσε επίσης ότι σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας “δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε κτίρια και σήραγγες και είχαν προσπαθήσει να τους επιτεθούν”.

“Ο Τσαχάλ επέκτεινε τη χερσαία είσοδό του στη Λωρίδα της Γάζας, το κάνει με μετρημένα βήματα και πολύ ισχυρά, προχωρώντας μεθοδικά βήμα προς βήμα”, δήλωσε ο Νετανιάχου ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο παύσης των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Κανείς δεν θα ζητούσε κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑλτο 1941, σχολίασε. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ, απαιτώντας την «άμεση και άνευ όρων» απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε επίσης διαχωρισμό μεταξύ της σκόπιμης σφαγής αθώων από τη Χαμάς και των παράπλευρων απωλειών που υπάρχουν σε κάθε πόλεμο, αναφερόμενος στους άμαχους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Israel

Σκηνές αίσχους στο Νταγκεστάν: Όχλος εισέβαλε στο αεροδρόμιο για να βρει «ακάθαρτους Εβραίους»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: