Με λαμπρότητα ο ελληνισμός του Σίδνεϊ τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος. Φωτογραφία από το Facebook της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας




Ο Ελληνισμός του Σίδνεϊ τίμησε τους Ήρωες του Έπους του ΄40

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Σίδνεϊ η 83η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των Ηρώων του Έπους του ´40 κορυφώθηκαν την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας επί τη Επετείω του «ΟΧΙ», πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από άλλους κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας, ενώ στο μήνυμά του τόνισε, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη «να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη της εθνικής μας εποποιίας στις νεότερες γενιές, που είναι το παρόν και το μέλλον του Γένους μας».

Μετά τη Δοξολογία, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου στο Μνημείο των Πεσόντων, το οποίο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εις μνήμην όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το ηρωικό Έπος του 1940.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής κ. Κοσμάς Δημητρίου, εκπρόσωποι ομογενειακών συλλόγων και οργανισμών, καθώς επίσης νέοι και νέες της Ομογένειας με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές και με σημαίες της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αυστραλίας.

Αμερικανική πρεσβεία για την 28η Οκτωβρίου: Γιορτάζουμε το διαρκές πνεύμα ελευθερίας και ανθεκτικότητας απέναντι στις αντιξοότητες που μοιράζονται η Ελλάδα και οι ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: