Ευρείας κλίμακας επίθεση ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός «από αέρος, θαλάσσης και ξηράς»-Κρίσιμες οι επόμενες ώρες -Αγνωστη η τύχη των ομήρων [ videos live ενημέρωση]

FILE PHOTO Israeli soldiers EPA/MARTIN DIVISEK




Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την τελική επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια του περιλαμβάνουν «συνδυασμένα και συντονισμένα πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.»

Η μοίρα των ομήρων διαφαίνεται σκοτεινή, Το Σάββατο το απόγευμα ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε και άλλα πτώματα

Η εκκένωση των Παλαιστινίων έληξε χθες το απόγευμα οι οποίοι εγκατέλειπαν τη Γάζα κατά χιλιάδες

22.40 Το Λικούντ ανακοίνωσε την είσοδο του Αβίγκντορ Λίμπερμαν στο συμβούλιο ασφαλείας

Το Λικούντ, το κόμμα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν, πολιτικός της εθνικιστικής ισραηλινής αντιπολίτευσης, συμφώνησε να συμμετάσχει στο συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, ωστόσο ο ίδιος ο Λίμπερμαν εμφανίσθηκε να το αρνείται λέγοντας ότι αυτό που θέλει είναι να ενταχθεί στο στενό σχήμα που διαχειρίζεται τον πόλεμο στην Γάζα.

«Θέλω να συμμετάσχω στο πολεμικό συμβούλιο για να φέρουμε την ταχύτερη δυνατή νίκη. Δεν μ’ ενδιαφέρει να είμαι «ο υπουργός Νο 38» στην κυβέρνηση και να υπηρετήσω ως φύλλο συκής», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία ώρα νωρίτερα, το Λικούντ είχε προσκαλέσει τον Αβίγκντορ Λίμπερμαν και ένα ακόμη μέλος του εθνικιστικού του κόμματος να συμμετάσχουν στο συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ. «Ο Λίμπερμαν δέχθηκε την πρόσκληση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ευρισκόμενος σε δεινή θέση, ο Νετανιάχου προσπαθεί να διευρύνει την βάση της κυβέρνησής του, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για πιθανή χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας.

Το κεντρώο κόμμα Γαλάζιο και Λευκό του πρώην υπουργού Αμυνας Μπένι Γκαντς συμφώνησε να συγκροτήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας εκτάκτου ανάγκης με τον Νετανιάχου και τους ακροδεξιούς εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που συγκροτήθηκε βάσει της συμφωνίας με τον Μπένι Γκαντς είναι πολύ στενής σύνθεσης. Θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και ο Μπένι Γκαντς και δύο παρατηρητές: ο Γκάντι Άιζενκοτ (Εθνική Ενότητα), πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, και ο Ρον Ντέρμερ, επίσης πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων.

21.25.Ο Ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι βρήκε πτώματα ομήρων 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «πτώματα» ισραηλινών ομήρων οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

21.20 Ανακοίνωση Ισραηλινού στρατού για τιες επικείμενες επιχειρήσεις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνδυασμένα και συντονισμένα πλήγματα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την χώρα ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις.

19.30 Ισμαΐλ Χανίγιε Δε θα εγκαταλείψουμε τη Γάζα ή τη Δυτική Οχθη 

Ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν την Γάζα ή την Δυτική Οχθη για να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο.

«Η απόφασή μας είναι να παραμείνουμε στην γη μας», δήλωσε ο Χανίγιε.

Η Αίγυπτος που συνορεύει με την Λωρίδα της Γάζας ανησυχεί για το ενδεχόμενο συρροής στο έδαφός της παλαιστινίων προσφύγων που κινούνται προς νότον έπειτα από τα διαδοχικά τελεσίγραφα του Ισραήλ για την εκκένωση του βόρειου τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.

Οπως και άλλες αραβικές χώρες, η Αίγυπτος έχει καλέσει τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν στα εδάφη τους και δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

19.20 Το Ισραήλ δεν έλαβε συγκεκριμένη ειδοποίηση δηλώνει ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ισραηλινού πρωθυπουργού Ζάχι Χανέγκμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έλαβε συγκεκριμένη ειδοποίηση από την Αίγυπτο ή από οπουδήποτε αλλού για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς με ορμητήριο την Γάζα.

Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ εκλήθη για έκτακτη ενημέρωση στις 04.00, δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης, σχετικά με νέα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, αλλά αυτές δεν δικαιολογούσαν κινητοποίηση, δήλωσε ο Ζάχι Χανέγκμπι στους δημοσιογράφους.

18:50 Φον ντερ Λάιεν: «Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχεται υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα»

Η ανθρωπιστική βοήθεια προς της Γάζα θα ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισημαίνοντας ταυτόχρονα: «Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχεται υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα σε αυτό το πλαίσιο».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ανακοίνωση της Επιτροπής, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών της με περιφερειακούς ηγέτες.

Τόνισε ότι «η Επιτροπή θα αυξήσει αμέσως το τρέχον κονδύλιο ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό θα ανεβάσει το σύνολο σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φτάνει σε όσους έχουν ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι « η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι των τρομοκρατών της Χαμάς, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχεται υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα σε αυτό το πλαίσιο».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων , Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε ότι «η Επιτροπή κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτός ο τριπλασιασμός της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι άμαχοι στη Γάζα μπορούν να εφοδιαστούν με τις βασικές ανάγκες που απαιτούνται. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφαλής και απεριόριστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

18:20 «Ο πόλεμος κατά της Χαμάς πρέπει να διεξαχθεί με τον μεγαλύτερο σεβασμό προς την ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα» λέει η Αναλένα Μπέρμποκ  

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ ζήτησε σήμερα από το Κάιρο ο πόλεμος κατά της Χαμάς να διεξαχθεί με τον «μεγαλύτερο σεβασμό» προς την ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα.

«Η μάχη κατά της Χαμάς πρέπει να διεξαχθεί με τον μεγαλύτερο σεβασμό προς την ανθρωπιστική κατάσταση των αθώων γυναικών, των παιδιών και των ανδρών», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μετά την συνάντησή της στο Κάιρο με τον αιγύπτιο ομόλογό της.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο δίλημμα που είναι δύσκολο να επιλυθεί», είπε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Γερμανία συζητά με τα Ηνωμένα Εθνη και άλλους εταίρους τρόπους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο.

EPA/KHALED ELFIQI

17:55 Η Τουρκία “απορρίπτει την εξορία των Παλαιστινίων” από τη Γάζα, λέει ο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν

Η Τουρκία συμφωνεί με την Αίγυπτο και απορρίπτει την εξορία των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στον θύλακα αυτόν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο.

Ο Φιντάν, στο πρώτο του ταξίδι στην Αίγυπτο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει για να εμποδίσει την εξάπλωση της σύγκρουσης και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη βάση της λύσης των δύο κρατών.

Πρόσθεσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές συντονίζουν τις ενέργειες τους με το Ισραήλ ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

17:50 «Το επόμενο στάδιο έρχεται» λέει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου σε στρατιώτες έξω από τη Λωρίδα της Γάζας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτήν.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

17.15 Ευθείες απειλές από Ιράν 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε σήμερα από τη Βηρυτό ότι είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια «γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή, σχολιάζοντας τους φόβους για μια ανάφλεξη στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισράηλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ φοβούνται το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Στις δηλώσεις που έκανε από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν επανέλαβε ότι οι σύμμαχοι του Ιράν (Συρία, Χεζμπολάχ, Ιράν), που ανεπισήμως αποκαλούνται «Άξονας της Αντίστασης», μπορεί να αντιδράσουν στην περίπτωση κλιμάκωσης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. «Η αντίσταση (σ.σ. στο Ισραήλ) στα άλλα μέτωπα εξέτασε όλα τα πιθανά σενάρια, έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εάν το Ισράηλ ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι ο Αμπντολαχιάν συνομίλησε με τον Σάλεχ αλ Αρούρι, στέλεχος της Χαμάς και τον Ζιάντ αλ-Ναχάλα, τον ηγέτη του Ισλαμικού Τζιχάντ. Μετά τη Βηρυτό, ο Ιρανός υπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κατάρ.

Μολονότι η Τεχεράνη στηρίζει τη Χαμάς, η ιρανική ηγεσία επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι.

16:55 Ο ηγέτης της Χαμάς κατηγορεί το Ισράηλ για «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, που σφυροκοπείται αδιάκοπα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση σε ισραηλινές κοινότητες, στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι ισραηλινές ακρότητες συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει ο Χανίγια σε ανοιχτή επιστολή του που απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Χαμάς.

16:50 Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον ενός ισραηλινού φυλακίου στον νότιο Λίβανο  

Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα εναντίον ενός φυλακίου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον νοτιοανατολικό Λίβανο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν μάρτυρα από την περιοχή αυτή.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για σφοδρό βομβαρδισμό από την πλευρά του Ισραήλ και ότι ακούγονται πυρά.

Καταγγελίες για βομβαρδισμό σε κομβόι αμάχων

Την ίδια ώρα, η Χαμάς καταγγέλλει τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ κομβόι με Παλαιστίνιους αμάχους, που κατευθύνονταν προς το νότο.

Τουλάχιστον 70 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 2.269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 9.814 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Γάζα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.215 και μεταξύ αυτών είναι 724 παιδιά. Οι τραυματίες είναι 8.714.

Οι υπόλοιποι 54 νεκροί και οι 1.100 τραυματίες καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη. Ανάμεσα στους νεκρούς Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν απο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες είναι και ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Περισσότερα από 1.300 κτήρια έχουν καταστραφεί εντελώς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες και για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον πόλεμο, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε γενίκευση της σύρραξης.




Νωρίτερα, οι ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ενός “τρομοκρατικού πυρήνα” που προσπάθησε να διεισδύσει στο Ισραήλ από τον Λίβανο σήμερα το πρωί.

Τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν στο χτύπημα, κοντά στη βόρεια πόλη Margaliot, σύμφωνα με τον στρατό.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν στοχευμένες εφόδους στο έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα για τον εντοπισμό ομήρων, καθώς και μαχητών της Χαμάς.

Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Jerusalem Post ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.




Διεθνείς αντιδράσεις

Συνεχίζονται και οι διεθνείς αντιδράσεις για το ισραηλινό τελεσίγραφο και την ανθρωπιστική κρίση που αυτό προκαλεί. «Η συλλογική τιμωρία του πληθυσμού της Γάζας δεν είναι αποδεκτή λύση.

Ούτε η διακοπή του νερού, του ηλεκτρισμού και του διαδικτύου στη Γάζα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο σε συνέντευξη τύπου.

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες για μια ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ, καθώς μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή Χαμάς, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη σαουδαραβική κυβέρνηση.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως ο κόσμος απέτυχε στις προσπάθειές του να υπάρξει μια λύση δύο κρατών για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους.

«Ο κόσμος απέτυχε οικτρά», δήλωσε ο Μπορέλ σήμερα στο Πεκίνο, επισημαίνοντας ότι εδώ και 30 χρόνια δεν υπήρξε καμιά επιτυχία όσον αφορά τη λύση των δύο κρατών.

Τη βαθιά του ανησυχία για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στα γειτονικά κράτη εκφράζει ΟΗΕ μετά το θάνατο εικονολήπτη του Πρακτορείου Ρόιτερς και τον τραυματισμό έξι μελών δημοσιογραφικών αποστολών στο νότιο Λίβανο από ισραηλινά πυρά.

Εξάλλου, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι διεκόπη από το πρωί του Σαββάτου (14/10) η επικοινωνία του με την δημοσιογραφική ομάδα που βρισκόταν στη βόρεια Γάζα.

Μέσα σε όλα αυτά η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δημιούργησε νέους κινδύνους για τις τιμές της ενέργειας, πριν ακόμη τελειώσει η κρίση που άνοιξε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εστιάζεται στο ενδεχόμενο να συνδεθεί άμεσα το Ιράν με την επίθεση που έκανε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο (7/10) να εμπλακεί στον πόλεμο, οπότε οι εξαγωγές πετρελαίου μίας από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου θα μειώνονταν και θα προκαλούσαν νέα μείωση της παγκόσμιας προσφοράς και έντονα ανοδική τάση των τιμών.

ΠHΓΗ: ertnews.gr

Η Voice of America… καρφώνει τον δήθεν μεσολαβητή Ερντογάν για τη φιλοξενία που παρέχει η Τουρκία με ηγετικά στελέχη της Χαμάς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: