Οι Πολωνοί αποφασίζουν με σοβαρότητα το μέλλον τους: Σήμερα στις κάλπες για την απάντηση στους …Ευρωκουκουλοφόρους! Ενώ εμείς… Επιμένουμε στους γόνους!

epa10915304 Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki speaks during the Law and Justice (PiS) ruling party meeting with local residents in Rybnik, southern Poland, 12 October 2023. Parliamentary elections are scheduled on 15 October when Poles will elect 460 MPs and 100 senators for a four-year term. EPA, RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Την ώρα που εμείς θα ασχολούμαστε με το πόσες περιφέρειες «βάφτηκαν μπλε», το αν θα ανανεωθεί η θητεία του -κληρονομικώ δικαιώματι- «δήμαρχου-μαστροχαλαστή» και το πως θα αναχαιτίσει η πάντα αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη τα …κηρύγματα ομοφοβικού μίσους του Αχιλλέα Μπέου, ένας άλλος λαός με πολύ υψηλότερο βαθμό αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης, αποφασίζει το μέλλον του.

Οι σημερινές εκλογές στην Πολωνία έχουν στρατηγική σημασία, όχι μόνο για την θέση της συγκεκριμένης χώρας στον διεθνή περίγυρο, αλλά και για τον προσανατολισμό ολόκληρης της-υπό γερμανική δεσποτεία-Ευρώπης απέναντι στις επιταγές της Παγκοσμιοποίησης και την μεγάλη απειλή της μετανάστευσης.

Γιατί η Πολωνία είναι μία μεγάλη χώρα, εθνικά ομοιογενής, με ένδοξη ιστορία και υψηλές φιλοδοξίες που σήμερα διοικείται από σοβαρούς πολιτικούς οι οποίοι προτάσσουν το εθνικό συμφέρον.

Η αλήθεια είναι πώς ένας διαφορετικός αέρας φυσάει τα τελευταία χρόνια στις πεδιάδες της κεντρικής Ευρώπης, παρασέρνοντας στο διάβα του τις «φυτευτές» κυβερνήσεις που προωθούνται από τις Βρυξέλλες με γερμανική ενορχήστρωση.  Για έναν λόγο που δεν μπορώ ακόμη να προσδιορίσω ο κόσμος εκεί δείχνει πιο υποψιασμένος.

  • Πιο υγιώς συντηρητικός, χωρίς εθνική λοβοτομή και μακριά από την επιδοτούμενη ευρωλιγουριά που είναι αιτία της καταστροφής των οικονομικά ανίσχυρων και της αποικιακής εξάρτησης που επιβάλλεται σε κράτη-υποτελείς όπως η Ελλάδα.

Η αρχή έγινε την περασμένη άνοιξη με την σχεδόν ταυτόχρονη επανεκλογή του Ορμπαν στην Ουγγαρία του Βούτσιτς στην Σερβία. Δύο ηγετών που από διαφορετικές θέσεις έχουν αποδείξει πως μπορούν να λένε όχι στις διαταγές του διεθνούς διευθυντηρίου όταν αυτές αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των χωρών τους.

Πολύ πιο πρόσφατα στη Σλοβακία ένας άλλος ευρωσκεπτικιστής αριστερών καταβολών, ο ο Ρόμπερτ Φίτσο, που αντιδρά στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ρωσοφοβική υστερία πήρε τη σκυτάλη, ενώ σήμερα έρχεται η σειρά της Πολωνίας να επιβεβαιώσει την τάση εθνικής αφύπνισης.

Η περίπτωση της Πολωνίας είναι ασφαλώς πολυσύνθετη. Με γνώμονα αυστηρά το εθνικό της συμφέρον και όχι την δουλικότητα προς την Δύση, ξεκίνησε ως ο φανατικότερος υποστηρικτής της Ουκρανίας απέναντι στην ρωσική εισβολή, αλλά οι σχέσεις των δύο χωρών τραυματίστηκαν άσχημα στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, λόγω της απαγόρευσης εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών και της υπερβάλλουσας αναίδειας του Ζελέσνκι που νόμισε πως οι Πολωνοί είναι υπηρέτες του.

Η Πολωνία είναι το νέο αγαπημένο παιδί των Αμερικανών στην Ευρώπη και παίζει άριστα τον ρόλο της, έχοντας διαθέσει στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 3 δις ευρώ στους Ουκρανούς, αλλά την ίδια ώρα με μία διεθνή διπλωματική καμπάνια  απαιτεί από την Γερμανία το μυθικό ποσό του 1,3 τρις ευρώ για αποζημιώσεις του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Πολωνοί πολιτικοί δεν χαρίζουν κάστανα σε κανέναν και συμπεριφέρονται με αυτοπεποίθηση που αρμόζει σε μία μεγάλη ανεξάρτητη χώρα.

Σήμερα στις κάλπες δοκιμάζει τις δυνάμεις του  ο συντηρητικός συνασπισμός της «Ενωμένης Δεξιάς» με επικεφαλής το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» που επιδιώκει μια τρίτη συνεχόμενη θητεία στην εξουσία. Απέναντι βρίσκει την νεοφιλελεύθερη φιλοευρωπαική αντιπολίτευση με επικεφαλής, ποιόν λέτε; Τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αυτόν που έπαιζε τον ρόλο του «καλού μπάτσου» την μοιραία εκείνη  καλοκαιρινή βραδιά που η Μέρκελ εκβίασε τον Τσίπρα για να αποδεχθεί το τρίτο μνημόνιο.

Ο Τουσκ, μαζί με άλλους ευρω-αρλεκίνους όπως ο… «καλό κουράγιο» Ολι Ρεν και ο αλήστου μνήμης «Γερούν-γερά» Ντάισενμπλουμ εκβίαζαν την Ελλάδα, κατ εντολή του Βερολίνου.

  • Σήμερα ο Τούσκ σε ρόλο κανονικού ευρω-κουκουλοφόρου εκβιάζει την ίδια του την χώρα και τον λαό της με τα 36 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για την Πολωνία, αλλά η Ευρωπαική Επιτροπή, σε μία πρωτοφανή κίνηση κατάφωρης ανάμιξης στις πολωνικές εκλογές, κρατά …παγωμένα μέχρι να βγει ο εκλεκτός της!

Ο Τουσκ που πριμοδοτείται ευθεώς από το Βερολίνο, υπόσχεται να ξεμπλοκάρει αμέσως τα κονδύλια μόλις εκλεγεί, αλλά οι Πολωνοί που έχουν υψηλό αίσθημα αξιοπρέπειας πιθανότατα δεν θα συγκινηθούν από αυτή την έμμεση, πλην ωμή, απειλή. Γιατί εκτός από τα «φράγκα»(που βεβαίως προορίζονται για τους ολίγους)έχουν και άλλα στο μυαλό τους.

Σε αντίθεση με τους Ελληνες ψηφοφόρους φαίνεται να προτάσσουν την διατήρηση της εθνικής ομοιογένειας και της κοινωνικής συνοχής που εγγυάται το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο Μοραβιέτσκι που έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι «δεν φοβάται τις ντιρεκτίβες του Βερολίνου και των Βρυξελλών», έφερε στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας το μεταναστευτικό προειδοποιώντας ότι η ΕΕ «θέλει να επιβάλει την παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα του που είναι κατά συντριπτική πλειονότητα ρωμαιοκαθολική».

Η Πολωνική κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί «αιτούντες άσυλο» που έρχονται από άλλες ευρωπαικές χώρες και εξακολουθεί να προβάλει αντιρρήσεις στο γερμανικό σχέδιο για το μεταναστευτικό, επειδή ακριβώς προωθεί τον επιμερισμό των μεταναστών.

Η φιλελεύθερη αντιπολίτευση υπό τον Τουσκ, ένα είδος κινήματος στις προδιαγραφές του ελληνικού «Μένουμε Ευρώπη», με ισχυρή στήριξη «επιδοτούμενων» μέσων ενημέρωσης, πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες εντυπωσιακές συγκεντρώσεις, όμως όλα δείχνουν ότι στις κάλπες δεν θα έχει την ίδια εντυπωσιακή επίδοση. Γιατί ο πολωνικός λαός δεν εκβιάζεται με ψευτοδιλήμματα και επιπλέον η Πολωνία δεν βρίσκεται σε καθεστώς δανειακής εξάρτησης.

  • Σε μια εξίσου ογκώδη συγκέντρωση δικών του οπαδών ο Μοραβιέτσκι ήταν εξαιρετικά καυστικός για τους …εργοδότες του αντίπαλου του: «Αν κερδίσουμε», είπε, «θα τον κυνηγήσουμε τον Τουσκ. Και θα τον διώξουμε. Ξέρετε που; Στο Βερολίνο! Να κάνει παρέα με την πολιτική του σύζυγο, τη Μέρκελ!»

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι Πολωνοί έχουν επίγνωση ποιος υπονομεύει την εθνική συνοχή, καταργώντας πατροπαράδοτες αξίες και ενθαρρύνοντας την ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Αν στις σημερινές εκλογές της Πολωνίας επικρατήσει ο συντηρητικός συνασπισμός της Ενωμένης Δεξιάς, θα πρόκειται για μια περιφανή νίκη της ελεύθερης Ευρώπης: Της Ευρώπης των εθνών και των κρατών.

Σύντομα θα ακολουθήσει η Γαλλία με τη Μαρίν Λε Πεν και στο τέλος η Γερμανία θα μείνει μόνη της με τους Βορειοευρωπαίους ακολούθους της που έχουν κάνει τις χώρες τους «παράδεισο του ασύλου» και δυσκολεύονται πλέον να χωρίσουν τις συμμορίες μεταναστών που στήνουν ουέστερν με πυροβολισμούς έξω από τα σπίτια των φιλήσυχων κατοίκων τους…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο του Ισραήλ: Σύντομα η σύγκρουση πολιτισμών θα μεταφερθεί και στα σπίτια μας και μάλλον δεν είμαστε έτοιμοι…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: