Η Νέα Υόρκη τιμά τον αστικό της μύθο: Άγαλμα προς τιμήν του Αλιγάτορα των υπονόμων… [photos, videos]

FILE PHOTO: Ένας από τους μακροβιότερους θρύλους της Νέας Υόρκης θέλει τους υπονόμους του “Μεγάλου Μήλου” να είναι γεμάτοι αλιγάτορες… Photo via pixabay.com@0-0-0-0




Η πόλη της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ένα γλυπτό που αποτίει φόρο τιμής σε έναν από τους πιο διαρκείς μύθους της πόλης: Αλιγάτορες που κρύβονται στους υπονόμους.

Το γλυπτό δείχνει έναν αλιγάτορα σε φυσικό μέγεθος τυλιγμένο γύρω από ένα μεταλλικό καπάκι φρεατίου της Πόλης της Νέας Υόρκης.

 

Σχεδιασμένο από τον Σουηδό καλλιτέχνη Αλεξάντερ Κλίνγκσπορ, το χάλκινο άγαλμα εκτίθεται στο Union Square Park στο Μανχάταν.

«Το θέμα αυτού του κομματιού απεικονίζει τον θρύλο του αλιγάτορα στους υπονόμους της Νέας Υόρκης. Έχοντας ζήσει πάνω από μια δεκαετία στο Μανχάταν, ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στην πόλη που αγαπώ απεικονίζοντας έναν από τους πιο δημοφιλείς αστικούς θρύλους της», έγραψε ο καλλιτέχνης στην ιστοσελίδα του .

«Αυτό το έργο τέχνης πραγματεύεται δύο ενδιαφέρουσες πτυχές του κόσμου μας. Τηνττ ανάγκη μας για θεούς, μύθους και θρύλους, όπως οποιοσδήποτε άλλος πολιτισμός πριν από τον δικό μας, και τη συνήθεια μας να δημιουργούμε χωροκατακτητικά είδη μεταφέροντας ζώα από τα φυσικά τους ενδιαιτήματα στο ανθρώπινο περιβάλλον»,  προσθέτει.

Το γλυπτό τιτλοφορείται «Θρύλος της Νέας Υόρκης». Το κομμάτι θα εκτίθεται μέχρι τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με την Union Square Partnership. Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της Νέας Υόρκης και το Union Square Partnership και χρηματοδοτήθηκε από τη Swedish Mollbrinks Gallery.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Πολιτείας και της Πόλης της Νέας Υόρκης, είναι παράνομο να κατέχει κανείς αλιγάτορες . Τα ψυχρόαιμα ερπετά είναι εγγενή σε θερμότερα κλίματα και βρίσκονται στη φύση στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, οι αλιγάτορες εμφανίζονται περιστασιακά στο «Μεγάλο Μήλο», όπως ένας συγκεκριμένος αλιγάτορας που διασώθηκε από μια λίμνη στο Prospect Park του Μπρούκλιν νωρίτερα φέτος.

Το ερπετό αποδείχθηκε ότι ήταν κατοικίδιο ζώο που δραπέτευσε και πέθανε παρά τις προσπάθειες αποκατάστασής του στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.

Οι φήμες για αλιγάτορες στους υπονόμους φαίνεται να χρονολογούνται τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1930, όταν οι New York Times ανέφεραν ότι «νέοι» στο Χάρλεμ είχαν ανακαλύψει έναν αλιγάτορα στον υπόνομο και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Μπόμπι ο Μαθουσάλας: Πέθανε ο γηραιότερος σκύλος όλου του κόσμου σε ηλικία 31 ετών [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: