Η Λίβερπουλ πήρε τα ηχητικά του VAR: Σύντομα θα μάθουμε πως δόθηκε το οφσάιντ – φάντασμα στον αγώνα με την Τότεναμ που προκάλεσε σάλο στην Αγγλία [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο του SKY NEWS




Το αρμόδιο όργανο για τους διαιτητές της Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί το αίτημα της Λίβερπουλ να δημοσιοποιήσει τα ηχητικά αποσπάσματα των συζητήσεων μεταξύ των διαιτητών και VAR που ακύρωσαν -σκανδαλωδώς- γκολ του Λουίς Ντίαζ εναντίον της Τότεναμ.

Ο Χάουαρντ Γουέμπ, επικεφαλής διαιτησίας στη Βρετανία έδωσε ήδη στη Λίβερπουλ το ηχητικό απόσπασμα πριν το δημοσιοποιήσει, κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το λάθος ξεκίνησε όταν το γκολ του Ντίαζ, που θα έβαζε μπροστά τη Λίβερπουλ με 1-0 στον αγώνα του Σαββάτου, επισημάνθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον επόπτη γραμμών.

Ακολούθως, οι δύο διαιτητές του VAR (Ντάρεν Ίνγκλαντ και Νταν Κουκ) επικύρωσαν το (ανύπαρκτο) οφσάιντ και δικαιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας είχαν την λανθασμένη εντύπωση ότι το γκολ είχε δοθεί κανονικά στο γήπεδο και ότι απλά απάντησαν ότι η απόφαση εντός γηπέδου ήταν σωστή.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η Τότεναμ ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι με ένα ελεύθερο και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα VAR ήταν πλέον πολύ αργά για να αλλάξει η απόφαση.

 

Παρόλα αυτά, ανώτερα στελέχη της διαιτησίας πιστεύουν ότι οι διαιτητές θα έπρεπε να είχαν παρέμβει αμέσως για να σταματήσουν το παιχνίδι και να διασφαλίσουν τη σωστή απόφαση, παρόλο που θα ήταν ενάντια στους κανόνες που έχουν τεθεί από τη FIFA και το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το αίτημα για το ηχητικό είναι ένα διαδικαστικό βήμα από τη Λίβερπουλ -η οποία είπε επίσης ότι θα ασκήσει έφεση κατά της κόκκινης κάρτας του Τζόουνς στο πρώτο ημίχρονο, η οποία αναβαθμίστηκε από κίτρινη μετά από έλεγχο VAR για επικίνδυνο τάκλιν στον Ιβ Μπισούμα.

 

Η Premier League δεν θα εξετάσει πάντως προτάσεις για επανάληψη του αγώνα λόγω του λάθους.

 

Και συνωμοσία μέσω Εμιράτων

Από την υπόθεση δεν λείπουν οι θεωρίες συνομωσίας. Και αυτό διότι οι δυο διαιτητές, 48 ώρες πριν από το παιχνίδι της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, σφύριξαν σε αγώνα στα Ηνωμένα Αραβικά.

Όπου Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι…

  • Πάντως οι συγκεκριμένοι διαιτητές του VAR δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα των διαιτητών που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη για τα παιχνίδια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Το σώμα των διαιτητών (PGMOL), παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η απόφαση να απορριφθεί το τέρμα του Λουίς Ντίας, μιλώντας για ανθρώπινο λάθος και υπογραμμίζοντας το γκολ θα έπρεπε να έχει κατακυρωθεί «μέσω παρέμβασης VAR».

Η PGMOL ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Ντάρεν Ίνγκλαντ και ο βοηθός του στο VAR, Νταν Κουκ, αντικαταστάθηκαν από τους αγώνες τους την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα στον απόηχο της διαμάχης, ενώ το διαιτητικό ζεύγος δεν θα έχει καμία ανάμειξη ούτε στα παιχνίδια αυτού του σαββατοκύριακου.

 

Η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή λέγοντας ότι ήταν σαφές πως οι κανόνες του παιχνιδιού δεν εφαρμόστηκαν σωστά, γεγονός που υπονόμευσε την αθλητική ακεραιότητα, προσθέτοντας ότι θα διερευνήσει τις διαθέσιμες επιλογές της.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σουμών Σούπερ και ο τέταρτος διαιτητής, Μυϊκό Αλιβέρι, επιλέχθηκαν για τις αναμετρήσεις του σαββατοκύριακου.

Με πληροφορίες από The Τimes και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση Πελετίδη με το success story του «Παμπελοποννησιακού»: Έτσι τα καταφέραμε στην Πάτρα – Μετατρέψουμε ένα κλειστό, παρατημένο ολυμπιακό ακίνητο σε στολίδι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: