Foreign Affairs: Το Πεντάγωνο είναι παράλυτο για το καπρίτσιο ενός γερουσιαστή που σταμάτησε όλες τις προαγωγές στρατηγών στις ΗΠΑ

File Photo: Pentagon Press Secretary John Kirby. EPA, JIM LO SCALZO




Την κατάσταση που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξετάζει το Foreign Affairs σε άρθρο του Theo Milonopoulos με τίτλο Paralysis in the Pentagon.

Σε αυτό τονίζεται ότι μια αντιπαράθεση στη Γερουσία υπονομεύει τον πολιτικό έλεγχο του αμερικανικού στρατού, καθώς ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επέβαλε γενική αναστολή σε προαγωγές του Στρατού και υποψηφιότητες για αρχηγούς Σωμάτων, με αποτέλεσμα ακόμη και το γραφείο του στρατιωτικού εκπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ να είναι άδειο από τον Μάιο τ.έ..

Οι αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο έχουν ξεκινήσει έναν νέο γύρο βίας που, πέρα από την τρέχουσα κρίση, υπογραμμίζουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε οποιονδήποτε αριθμό περιφερειακών συγκρούσεων. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή υποτίθεται ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν εάν παραστεί ανάγκη – αλλά αυτή τη στιγμή, η πολιτική στο εσωτερικό περιπλέκει τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης του Πενταγώνου (…)

Οι κορυφαίες στρατιωτικές θέσεις που είναι κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ παρέμειναν κενές ή έχουν καλυφθεί από εν ενεργεία αξιωματικούς που αντικαθιστούν υψηλόβαθμους στρατηγούς και ναυάρχους. Το γραφείο του στρατιωτικού εκπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ είναι άδειο από τον Μάιο, για παράδειγμα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μια παρατεταμένα κενή θέση σε έναν τόσο σημαντικό ρόλο εμποδίζει την ικανότητα της Ουάσιγκτον να πραγματοποιήσει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της.

Όταν ξένοι αξιωματούχοι αναγκάζονται να εμπλακούν με εν ενεργεία αξιωματικούς, των οποίων οι εξουσίες είναι περιορισμένες και που μπορεί να μην κατέχουν αρκετά ανώτερο βαθμό, η εμπιστοσύνη τους στους Αμερικανούς συνομιλητές τους μειώνεται, βλάπτοντας τις μακροπρόθεσμες σχέσεις. Όπως είπε στο CNN ένας αξιωματούχος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, «δεν είναι καλή ιδέα για έναν βασικό σύμμαχο να συναντιέται με έναν χαμηλόβαθμο».

(Ο Theo Milonopoulos είναι Επίκουρος Καθηγητής Υποθέσεων Εθνικής Ασφάλειας στο Ναυτικό Πολεμικό Κολέγιο των ΗΠΑ (U.S. Naval War College).

Με πληροφορίες από Foreign Affairs

Ο Ντόναλντ Τραμπ “αλώνει” το Κογκρέσο: Ο πιστός του Τζιμ Τζόρνταν είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το αξίωμα του προέδρου της αμερικανικής Βουλής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: