Εκρηξη και πυροβολισμοί κοντά στην τουρκική Βουλή στην καρδιά της Αγκυρας: Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο ένας δράστης, αυτοανατινάχθηκε ο δεύτερος

Στιγμιότυπο οθόνης από το TRT Haber




Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες.

 

Ο πρώτος έχει πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Ο δεύτερος ανατίναξε τον εαυτό του με εκρηκτικά.

Τι αναφέρει το Υπουργείο

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά στο κοινοβούλιο, ήταν “τρομοκρατική επίθεση”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

“Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διευύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα”, διευκρίνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης “εξουδετερώθηκε” και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν εκτός από την έκρηξη και πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Φληναφήματα του Μπακού: Δεν κάνει λέει «εθνοκάθαρση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενώ ήδη έχουν γίνει πρόσφυγες 100 χιλ Αρμένιοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: