Έκλεισε το αεροδρόμιο της Βενετίας λόγω επιδρομής γλάρων… Με νεροπίστολα εφοδιάζουν τους τουρίστες οι ξενοδόχοι

FILE PHOTO: O υπερτουρισμός προκαλεί ασφυξία στην Βενετία. EPA/Andrea Merola




Το αεροδρόμιο της Βενετίας παρέμεινε κλειστό για περισσότερο από μία ώρα και οι πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια την την Παρασκευή λόγω της παρουσίας μεγάλου κοπαδιού γλάρων.

Το αεροδρόμιο “Μάρκο Πόλο”  στη βορειοανατολική ιταλική πόλη έκλεισε στις 09:45 τοπική ώρα. Οι πτήσεις εξετράπησαν  προς το Τρεβίζο, τη Βερόνα, την Τεργέστη και το Μιλάνο πριν από την επανέναρξη της κανονικής λειτουργίας στις 11:20.

Η αιφνίδια ομαδική παρουσία πτηνών στα αεροδρόμια είναι πιο συνηθισμένα κατά την απογείωση και την προσγείωση και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο Marco Polo ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες που επλήγησαν από τη διακοπή λειτουργίας του.

Δέκα πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν μεταξύ 09:40 και 12:15 της Παρασκευής ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, ενώ αρκετές άλλες καθυστέρησαν.

Τέσσερις αφίξεις ακυρώθηκαν επίσης το πρωί, με πολλές να καθυστερούν και άλλες να εκτρέπονται σε εναλλακτικά αεροδρόμια.

Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο της Βενετίας πέρυσι και σχεδόν 8.000 πτήσεις διήλθαν μέσω του κόμβου τον περασμένο μήνα.

Στην ίδια την πόλη, οι γλάροι είναι ένα κοινό θέαμα και οι ξενοδόχοι της Βενετίας βρήκαν έναν νέο τρόπο να προσπαθήσουν να διώξουν τα πουλιά  που είναι πηγή ενόχλησης για τους τουρίστες.

Ορισμένα ξενοδοχεία άφησαν πορτοκαλί νεροπίστολα στα δωμάτια για να τα χρησιμοποιήσουν οι τουρίστες για να τρομάξουν τα πουλιά.

Ο Πάολο Λορεντζίνι, διευθυντής του ξενοδοχείου Gritti, δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: «Μόλις βλέπουν τα πιστόλια, πετούν μακριά. «Δεν χρειάζεται καν να τα χρησιμοποιήσετε, απλά πρέπει να τα κρατήσετε στο τραπέζι» μπροστά στη μπαλκονόπορτα.

Με πληροφορίες από BBC

Το θρυλικό λεωφορείο της πρώτης περιοδείας του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και των Wings βγαίνει σε δημοπρασία [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: