«Black Barbie»: Το ντοκιμαντέρ για την πρώτη μαύρη κούκλα στο Netflix και οι τρεις γυναίκες της Mattel που άλλαξαν τα πάντα [video]

H Λατζέρια Ντέιβις που σκηνοθέτησε την «Black Barbie» για την ιστορία της πρώτης μαύρης κούκλας της Mattel. Photo screenshot via youtube LRM Online




Το ντοκιμαντέρ «Black Barbie» για την ιστορία της πρώτης μαύρης κούκλας της Mattel που κυκλοφόρησε δύο δεκαετίες μετά το αρχικό πρωτότυπο της εταιρείας παιχνιδιών, αποκτήθηκε από το Netflix και τη Shondaland.

Η ταινία -σε σκηνοθεσία της Λατζέρια Ντέιβις, ανιψιάς μιας από τις τρεις μαύρες υπαλλήλους της Mattel που ζήτησαν την κυκλοφορία της κούκλας- έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της νωρίτερα φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου South by Southwest στο Ώστιν του Τέξας.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την επίδραση των τριών μαύρων γυναικών στη Mattel που ήταν υπεύθυνες για το ντεμπούτο της Black Barbie το 1980: της Μπιούλα Μέι Μίτσελ, της Κίτι Μπλακ Πέρκινς και της Στέισι ΜακΜπράιντ.

Μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις, τις ιστορίες των ανθρώπων της Mattel, των καταναλωτών και των ιστορικών του πολιτισμού, το ντοκιμαντέρ για όσα συνέβησαν στη Mattel τις ημέρες πριν από το ντεμπούτο της Black Barbie, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τη σημασία του πώς οι κούκλες δεν είναι απλώς παιχνίδια, αλλά και σύμβολα της παιδικής ηλικίας που μπορεί να είναι κρίσιμα για τη διαμόρφωση «ταυτότητας».

«Η αφήγηση της ιστορίας της Black Barbie ήταν ένα τόσο προσωπικό ταξίδι και με συγκινεί να τιμώ την κληρονομιά της θείας μου Μπιούλα Μέι Μίτσελ, της Κίτι Μπλακ Πέρκινς και της Στέισι ΜακΜπράιντ στην ταινία μας» δήλωσε η Ντέιβις.

«Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερους συνεργάτες από τη Shondaland και το Netflix για να μεταφέρουν αυτή την ιστορία στον κόσμο» πρόσθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent.

Η Shondaland είναι εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών που ιδρύθηκε από τη δημιουργό της σειράς «Grey’s Anatomy», Σόντα Ράιμς, η οποία υπερασπίζεται τη φυλετική και έμφυλη ποικιλομορφία στην ψυχαγωγία.

Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί τον πολιτιστικό αντίκτυπο της Black Barbie και το ταξίδι έως την κυκλοφορία της το 1980.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Σταλόνε πούλησε την υπερπολυτελή του έπαυλη στο Λος Άντζελες έναντι $17,2 εκατ.: Έχασε μέσα σε 1,5 χρόνο ένα εκατ. [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: