Ανθρωποκυνηγητό για τον εκτελεστή του Μέιν: H πιο αιματηρή μαζική δολοφονία φέτος στις ΗΠΑ με τουλάχιστον 22 νεκρούς και εξήντα τραυματίες [βίντεο]

A handout photo made available by the Androscoggin County, Maine Sheriff’s Office of person suspected in a mass shooting, with multiple fatalities and injuries, in Lewiston, Maine, USA on 25 October 2023. EPA/ANDROSCOGGIN COUNTY SHERIFF’S OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ένας ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυμάτισε 60 στην πόλη Λιούιστον του Μέιν, αφού εισέβαλε χθες το βράδυ σε αίθουσα μπόουλινγκ και σε μπαρ και άνοιξε πυρ με τουφέκι τύπου AR 15.

Η πόλη έχει αποκλειστεί καθώς η αστυνομία κυνηγάει τον ύποπτο Ρόμπερτ Καρντ, έναν 40χρονο έφεδρο εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων του αμερικανικού στρατού, ο οποίος είχε τεθεί σε περιορισμό αυτό το καλοκαίρι για δύο εβδομάδες λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας αναζητούν τον δράστη της μαζικής δολοφονίας. EPA/CJ GUNTHER

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι το όχημα του Card – ένα λευκό Subaru του 2013 – βρέθηκε κοντά στην αποβάθρα σκαφών στη Λισαβόνα, περίπου επτά μίλια νοτιοανατολικά του Λιούιστον, αλλά ο ύποπτος δεν βρισκόταν μέσα.

Ανατριχιαστικές εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον δράστη να σημαδεύει με το όπλο του καθώς έμπαινε στο μπόουλινγκ Sparetime Recreation, ενώ δραματικά πλάνα δείχνουν τρομοκρατημένους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν.

Οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να κλειδώνουν τις πόρτες τους.

Ο Καρντ, από το Bowdoin του Μέιν, είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι άκουγε φωνές και είχε απειλήσει να πυροβολήσει τη βάση της Εθνικής Φρουράς του στο Saco του Μέιν, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών και Ανάλυσης του Μέιν – ένα τμήμα της πολιτειακής αστυνομίας του Μέιν.

Photo:EPA/CJ GUNTHER

Ο “ένοπλος και επικίνδυνος” δράστης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως “πρόσωπο ενδιαφέροντος” από την αστυνομία, κρατούσε ένα τουφέκι τύπου AR 15 με οπτική λέιζερ όταν εισέβαλε στο μπόουλινγκ στις 19:15 για να ξεκινήσει το αμόκ του.

Στη συνέχεια η αστυνομία έλαβε κλήσεις για πυροβολισμούς σε ένα δεύτερο μέρος, το Schemengees Bar and Grille, το οποίο βρισκόταν περίπου τέσσερα μίλια μακριά. Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα επίθεση από τις 565 μαζικές εκτελέσεις στις ΗΠΑ φέτος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με την κυβερνήτρια του Μέιν, την Τζάνετ Μιλς, καθώς και μέλη του Κογκρέσου από την πολιτεία, προσφέροντας την πλήρη υποστήριξη των ομοσπονδιακών αρχών στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μετά το μακελειό, που χαρακτήρισε φρικιαστικό, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.




ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Η Αμερική πενθεί… Tουλάχιστον 22 νεκροί, δεκάδες τραυματίες: Ένοπλος στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν σκόρπισε το θάνατο, σε αλλεπάλληλες επιθέσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: