Αμερικανικό καταδρομικό αναχαίτισε πυραύλους και drones που πιθανολογείται ότι είχαν στόχο το Ισραήλ ανοιχτά της Υεμένης

FILE PHOTΟ: Τhe carrier USS Gerald R. Ford (CVN 78) EPA/US NAVY/MC2 JACOB MATTINGLY




Το καταδρομικό USS Carney του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, κατέρριψε σήμερα τρεις πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, αντάρτες Χούθι εξαπέλυσαν την επίθεση «πιθανότατα κατά στόχων στο Ισραήλ». Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος του USS Carney ή μεταξύ αμάχων στο έδαφος, «εξ όσων γνωρίζουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφεραν νωρίτερα ότι το καταδρομικό USS Carney δεν φαίνεται να αποτελούσε στόχο της επίθεσης, η οποία συνδέεται με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμό για απειλές που σχετίζονται με οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ισχυρή ναυτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων και των πλοίων που τα συνοδεύουν, μαζί με περίπου 2.000 πεζοναύτες.

Παρότι ο Λευκός Οίκος διαμηνύει πως δεν υπάρχουν «σχέδια ή πρόθεση» για εμπλοκή των δυνάμεων αυτών, η παρουσία τους στην περιοχή υποδηλώνει πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη εφόσον κριθεί ότι απειλούνται αμερικανικά συμφέροντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS
Oυάσινγκτον, ΗΠΑ

Αμερικανικό καταδρομικό αναχαίτισε πυραύλους και drones που πιθανολογείται ότι είχαν στόχο το Ισραήλ ανοιχτά της Υεμένης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: