Τράβις Κινγκ: Υπό κράτηση στις ΗΠΑ ο Αμερικανός στρατιώτης που απελάθηκε από τη Βόρεια Κορέα * Είχε περάσει τον Ιούλιο τα σύνορα

Ο Αμερικανός στρατιώτης παραδόθηκε στις ΗΠΑ από την Βόρεια Κορέα με την διαμεσολάβηση της Σουηδίας και της Κίνας Screenshot via YouTube@CBSNews/




Ο Αμερικανός στρατιώτης Τράβις Κινγκ, που απελάθηκε από τη Βόρεια Κορέα, είναι “στα χέρια” των ΗΠΑ όπου κρατείται, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω αμέσως ότι ο στρατιώτης Τράβις Κινγκ είναι στα χέρια των ΗΠΑ”, είχε δηλώσει νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Σήμερα το πρωί, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA είχε μεταδώσει ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμαζόταν να απελάσει τον στρατιώτη, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στο έδαφός της τον Ιούλιο από τη Νότια Κορέα.

Το Πεντάγωνο ανέφερε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι διασφάλισαν την μεταφορά του Κινγκ από την Βόρεια Κορέα, ενώ στην ίδια ανακοίνωσε ευχαριστεί τις κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Κίνας για την βοήθειά τους.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, οπότε η Σουηδία έδρασε για λογαριασμό της Ουάσιγκτον σε συντονισμό με την Κίνα.

Mε πληροφορίες από AFP-Reuters- ΑBCNews

Tράβις Κινγκ: Η Βόρεια Κορέα θα απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη που πέρασε τα σύνορα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: