«Η Βόρεια Μακεδονία έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία» λένε οι ΗΠΑ, αλλά στην πράξη οι εθνικιστές κάνουν τα αντίθετα

New elected President of North Macedonia Gordana Siljanovska-Davkova attends her inauguration ceremony in the Parliament in Skopje, North Macedonia, 12 May 2024. EPA/GEORGI LICOVSKI




Διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος VMRO-DPMNE ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας έχουν λάβει οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, αναπληρωτή υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως “η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστήσαμε απολύτως σαφή τη θέση μας στην Πρόεδρο της χώρας μετά την ορκωμοσία.

Οτι δηλαδή αναμένουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της και θα συνεχίσει να είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ. Και πιστέψτε με, είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ.

Και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος, του κύριου κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας αυξανόμενος ρεαλισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Έτσι, πιστεύω ότι θα δούμε, και ελπίζω να δούμε, ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχιστεί και θα είναι ο κύριος πολιτικός στόχος της νέας κυβέρνησης.

Και καθώς θα το κάνουν αυτό, μπορούν να περιμένουν τη συνεργασία από την πλευρά των ΗΠΑ.”

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Αυτή είναι η γλώσσα του Χίτλερ, όχι της Αμερικής»: Έξω φρενών ο πρόεδρος Μπάιντεν για το απαράδεκτο βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ με την αναφορά σε «ενιαίο Ράιχ»

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: