Στο Πεκίνο ο Μαδούρο μετά από πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ξεκινά επίσημη επίσκεψη στην Κίνα

FILE A handout photo made available by Miraflores Press shows President Nicolas Maduro as he speaks during the ceremony of the IX Anniversary of the Bolivarian Military University, in Caracas, Venezuela, 03 September 2019. EPA,MIRAFLORES PRESS




Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, την πρώτη από το 2018, αρχίζει από σήμερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επισκέπτεται επίσημα την Κίνα από την 8η ως τη 14η Σεπτεμβρίου», ανέφερε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χουά Τσουνγίνγκ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το Πεκίνο διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο Μαδούρο, που η Δύση και οι σύμμαχοί της έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο, και συγκαταλέγεται στους κυριότερους πιστωτές της Βενεζουέλας, το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά 80% λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και των διεθνών κυρώσεων.

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τη Σαγκάη και το Πεκίνο, όπου είχε συνομιλίες ιδίως με τον κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι.

«Η Κίνα και η Βενεζουέλα σφυρηλάτησαν ακλόνητη φιλία και η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τη Βενεζουέλα στην υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας της και της εθνικής αξιοπρέπειάς της», δήλωσε ο κ. Ουάνγκ κατά τη συνάντηση αυτή.

Η επίσκεψη του προέδρου Μαδούρο καταγράφεται την ώρα που οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου πάνε στην Ινδία για τη σύνοδο της G20, από την οποία ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να απουσιάσει.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Αντιδράσεις για τις ανεκδιήγητες και θλιβερές δηλώσεις Αμπάς: «Ο Χίτλερ σκότωνε τους Εβραίους επειδή ήταν τοκογλύφοι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: