Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες κατηγορουμένων του Blue Horizon: Αναλαμβάνει την ευθύνη ο ύπαρχος αλλά όχι την ανθρωποκτονία απο δόλο

Αστυνομικοί συνοδεύουν τα τρία από τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, μετά την προθεσμία που πήραν από τον εισαγγελέα Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη σπρώχνοντάς τον από το καράβι στη θάλασσα, στον Πειραιά Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου, 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του πλοίου “Blue Horizon” στην εισαγγελία Πειραιά για το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.

Όσον αφορά τον υποπλοίαρχο ο οποίος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο μετέβη στο νοσοκομείο η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Στη συνέχεια αφού οδηγηθούν και στον εισαγγελέα αναμένεται να συνεδριάσει ανακριτής και εισαγγελέας για να αποφασίσει την ποινική τους μεταχείριση.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου, οι οποίοι κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα .

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. “Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Είναι ανάποδα, επιπλέει. Ναι, πρέπει να έχει σκοτωθεί»: Φρικτό ηχητικό από την συνομιλία καπετάνιου – ύπαρχου στο Blue Horizon

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: